Logotips d'organismes oficials

Finalitza la primera fase de recuperació del jaciment iber de la Vall de la Cabrera

La primera fase per a la recuperació del poblat de la Vall de la Cabrera de Calaceit ja ha finalitzat

Video Thumbnail
Jaciment iber Calaceit
El departament de patrimoni de la Comarca del Matarranya i el Consorci de Patrimoni Ibèric d’Aragó han engegat una campanya arqueològica per a la recuperació i dignificació del jaciment iber de la Vall de la Cabrera de situat al terme de Calaceit. Es tracta d’un petit poblat del segle 7 a.C. que ja

El departament de patrimoni de la Comarca del Matarranya i el Consorci de Patrimoni Ibèric d’Aragó han engegat una campanya arqueològica per a la recuperació i dignificació del jaciment iber de la Vall de la Cabrera de situat al terme de Calaceit. Es tracta d’un petit poblat del segle 7 a.C. que ja s’havia estudiat a principis del segle XX, però que actualment es trobava abandonat i colgat per la vegetació.

La primera fase per a la recuperació del poblat de la Vall de la Cabrera de Calaceit ja ha finalitzat, durant les darreres setmanes s’ha condicionat tota la zona d’aquest jaciment que forma part del nombrós conjunt de poblats ibers que hi ha catalogats al Matarranya.

Tot i ser un jaciment ja excavat durant els treballs de neteja van recuperar un petit got de ceràmica. A més, gràcies als treballs de neteja ja es pot veure tota l’estructura del poblat, amb diferents habitatges adossats que comptaven amb unes grans pedres megalítiques que tenien una funció defensiva.

De cara a l’any que ve està previst engegar una segona campanya, que permetrà acabar de consolidar el terreny, instal·lar cartelleria i incloure’l a la Ruta Ibera.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans