Logotips d'organismes oficials

La Diputació de Terol impulsa un pla de formació per a posicionar al sector turístic després del COVID-19

Se celebra dema dimarts 21 d'abril a les 10 del matí, de manera gratuïta i oberta per a tot el públic a través de la plataforma de videoconferència Zoom

La primera acció organitzada per l’àrea de Turisme de la Diputació és un seminari amb el títol “Preparant-nos per al futur: turisme sostenible, en present”. Se celebra dema dimarts 21 d’abril a les 10 del matí, de manera gratuïta i oberta per a tot el públic a través de la plataforma de videoconferència Zoom. La intenció és crear un pla de formació i posicionament per al sector turístic a través d’Internet que ajudi a reflexionar i preparar-se davant el nou escenari després de la pandèmia de COVID 19.

La institució provincial s’ha posat d’acord amb l’Associació d’Hostaleria i Turisme de la província per a impulsar aquesta sèrie d’actuacions específiques de formació i posicionament a través de “webinars” o conferències i seminaris transmeses per Internet. Especialment dirigits als agents turístics públics i privats, tenen com a objectiu millorar les competències en la gestió dels seus negocis i la comunicació de les seves activitats. El diputat delegat de Turisme de la Diputació de Terol, Diego Piñeiro, ha assenyalat que “hem volgut aprofitar aquests dies de confinament per a continuar formant al sector turístic, a través d’un marc digital”. Piñeiro espera que aquests coneixements serveixin per a atenuar en la mesura del possible les repercussions econòmiques i socials de la crisi que s’espera a conseqüència de la pandèmia. “Creiem que pot ser una bona oportunitat per a tot el sector, per a preparar la volta a la normalitat”, ha dit.

Els temes que es tractarà en el seminari “Preparant-nos per al futur: turisme sostenible, en present” són la situació de les ofereix turística actual, oportunitats de millora i reptes; el perfil del viatger i la intel·ligència de mercat per a conèixer als turistes del futur, segmentar-los i adaptar-se a ells; com millorar els productes i serveis, disseny i presentació davant el mercat; com i què comunicar; la importància de la fidelització i el mapa d’experiència del client per a convertir a clients en ambaixadors; i bones pràctiques en gestió i eficàcia de costos o compres.

La conferència online serà impartida per Nita Macía, directora de l’empresa “Estratègia&Responsabilitat” i experta en estratègies de sostenibilitat; Concetta Dëmma, experta en màrqueting de negoci i turisme sostenible, i José María de Juan, director de l’àrea de Turisme i Oci per a Espanya de Norwath HTL-Hotels. Donaran la benvinguda als participants Diego Piñeiro, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Terol, i Juan Ciércoles, president de l’Associació d’Hostaleria i Turisme de Terol.

Els temes també tindran molt en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible que guien els passos de l’àrea de Turisme. “Aquestes jornades estan orientades dins del pla de formació que ja desenvolupa la Diputació de Terol al voltant del turisme sostenible. Aquesta serà una primera jornada de contacte, per a saber les necessitats del sector i, a partir d’ella, es desenvoluparan diferents grups per a continuar treballant en profunditat diferents temes”.

Per tots aquells que vulguin unir-se a la reunió a través de Zoom ho poden fer mitjançant aquest enllaç i amb la següent contranseya ID: 843 7839 9569

REDACCIÓ

 

Mitjans