Logotips d'organismes oficials

Aragó implantarà el distintiu “Turisme Segur” en l’aplicació dels protocols sanitaris per a garantir la seguretat dels establiments

El distintiu garantirà que els establiments turístics compleixen amb els requisits exigits pels protocols aprovats

Alguns dels bars ja han començat en la seua reobertura. / Foto: J. Puig

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, la Direcció General de Turisme del Govern d’Aragó, els agents socials, l’Institut per a la Qualitat turística espanyola (ICTE) han impulsat de manera urgent i coordinada amb el Ministeri de Sanitat, els protocols per a els diferents dels subsectors de l’àmbit turístic a seguir per part de totes les empreses turístiques d’Aragó perquè puguin procedir a les seves obertures amb les màximes garanties sanitàries i de seguretat al client i al personal dels establiments.

El vicepresident i conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, Arturo Aliaga, manté contacte permanent amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, per a conèixer de primera mà la gestió que està realitzant el Govern central i les mesures previstes de futur.

Els protocols han estat consensuats per totes les Comunitats Autònomes i marquen els requisits mínims exigits amb la finalitat de minimitzar els riscos higienicosanitaris en establiments turístics i destinacions als quals es troben, i així garantir un major nivell de seguretat enfront de l’expansió del coronavirus.

El Govern d’Aragó, a través de la Direcció General de Turisme i les associacions representatives de cada subsector, potenciaran la implantació i adhesió dels diferents establiments al distintiu “Turisme Segur”, que garantirà que compleixen amb els requisits exigits pels protocols aprovats. Aquesta mesura es veu necessària per a oferir Aragó com una destinació segura en s’oferirà seguretat i garanties sanitàries amb l’objectiu de tranquil·litzar als potencials clients i reactivar al sector turístic aragonès.

El distintiu “Turisme Segur” serà gestionat a través de les diferents associacions turístiques representatives d’Aragó i es lliurarà a través d’una declaració responsable de les empreses i havent rebut prèviament una formació sobre la implantació dels protocols. Les despeses ocasionades per la formació i implantació dels protocols seran assumits per la Direcció General de Turisme a través de la convocatòria de subvencions a associacions turístiques.

La principal por per al viatge serà el contagi, per la qual cosa qualsevol acció encaminada a mitigar-lo servirà per a reforçar als establiments i a la destinació Aragó, com una destinació segura i sostenible.

Els primers a publicar-se són els dotze protocols que han de complir els establiments de turisme que ja hagin estat visats pel Ministeri de Sanitat i que estan inclosos en les activitats que poden reprendre la seva activitat en la Fase I. Aquests dotze establiments són: hotels, restaurants, albergs, càmpings, camps de golf, guies de turisme, museus , allotjaments rurals, agències de viatge, turisme actiu i ecoturisme, balnearis i oficines d’informació.

Les noves normes s¡entenen com a guies de recomanació i han incorporat les opinions i suggeriments de totes les parts implicades, sempre atenint-se als consells i normes que dicten les autoritats sanitàries i observant el que altres països que han sortit ja de la crisi sanitària han imposat a l’hora de tornar obrir els locals de restauració i hotels després de l’aixecament del confinament.

En aquest sentit, s’estableixen les guies amb mesures com la neteja de tot el material dels establiments, medir la temperatura dels treballadors, l’ús de material de protecció dels treballadors, la utilització de material de neteja desinfectant, la col·locació de difusors de producte de desinfecció de mans en zones públiques, l’ús de màscares, el manteniment de la distància social de prevenció, amb possibles reserves amb horaris escalonats en la restauració, l’eliminació de plats compartits (o, si es demanen, servir-los dividits), l’ús en el pagament de targetes bancàries enfront dels bitllets o monedes, cartes digitals per a visualitzar amb els mòbils de cada client, neteja periòdica de superfícies de contacte habitual com a manilles, interruptors, passamans, escales, cartells informatius de l’hores de neteja, potenciació de la venda per a portar, venda de menjar a domicili, agilitació de tràmits de check-in mitjançant la digitalització d’aquest, i de les gestions referides al registre i comunicació de parts de viatgers, etc.

Els Protocols es penjaran en la pàgina web del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, en la web de Turisme d’Aragó www.turismodearagon.com i es distribuiran massivament a través de les associacions turístiques de cada subsector.

REDACCIÓ
Mitjans