Logotips d'organismes oficials

L’hotel de 5 estrelles La Torre del Marqués obrirà al juliol a Mont-roig

L'establiment pretén crear 10 postos de treball fixos durant tot l'any i 32 discontinus en temporada alta

Aspecte provisional de la piscina exterior de l'hotel Torre del Marqués. / Foto: NDM

L’hotel La Torre del Marqués pretén obrir les seues portes durant la segona quinzena de juliol. Després de que es programara l’obertura per al mes d’abril, van tindre que aplaçar un altre cop este fet. L’obertura de les portes de l’hotel passa per que l’evolució de la actual pandèmia sigui favorable per a tots. “Si les comunitats autonomes de València i Catalunya permitixen que els seus habitants moure’s durant el mes de juny, nosaltres al juliol obrirem les portes”, va explicar el propietari.

La idea de l’Hotel neix per casualitat al 2013 quan el copropietari de l’establiment Óscar García i la seva dona, locals de Madrid, es trobaven buscant una ubicació per a un hotel a Espanya: “Vam veure coses a Eivissa, Mallorca i Girona, però una vegada vam passar pel Matarranya i ens vam quedar meravellats. Ens va agradar molt i La Torre del Marqués ens va cautivar”.

Les obres es van iniciar al juliol de 2018 i la previsió era obrir al setembre de 2019. No obstant això, diversos retards sumats a la borrasca Gloria i la pandemia del COVID-19 han impedit que això succeeixi. Tal com afirma, Óscar García, copropietari de l’Hotel, “la borrasca Gloria ens va fer pols”. I és que el temporal va impedir l’accés als operaris durant tres setmanes. A més, gran part dels panells solars es van trencar i es van tenir reemplaçar. Actualment es centren en acabar d’instalar el mobiliari de l’hotel i preparar l’obertura.

La inversió respecte a l’edifici és de 2’7 milions d’euros i paral·lelament també s’han destinat altres 1’3 milions en treballs de rehabilitació en comeses d’aigua, electricitat o jardineria. Un procés complex: “Vam haver de ser molt acurats amb la torre que té més de 300 anys, al final no saps molt bé que et trobaràs quan comences obrir-ho”. A nivell de construcció l’allotjament està finalitzat i actualment es troben en la fase de decoració dels diferents espais. De la mateixa manera, la urbanització de voltant també ha estat restaurada. S’han creat amplis jardins amb diferents tipus de vegetacions i s’han pavimentat els camins d’accés des de Ràfales a Fontdespatla.

Concretament, l’establiment compta amb 18 habitacions de diferents tipologies: estàndard, premium o suite, segons siguin per a famílies, parelles o grups. Paral·lelament, també compta amb un spa amb piscina d’aigua calenta, bany turc, sauna i sales de massatge. Així mateix, el restaurant disposa de salons per a esdeveniments, presentacions de productes i reunions d’empresa. En la zona a l’aire lliure la finca compta amb una piscina exterior calefactada i amplis jardins per a passejar. La intenció des del allotjament és decantar-se cap a dos tipus de grups: particulars en temporada alta i grups empresarials en temporada baixa.

L’obertura del segon Hotel amb 5 estrelles a Terol també repercutirà en el territori. Segons l’estació l’establiment pretén crear 10 fixos durant tot l’any i 32 discontinus en temporada alta. La gastronomia del Matarranya estarà present en el restaurant així com els vins del territori. “No arribem al km0 perquè és difícil però sí a les proximitats”, va assegurar Oscar García. Ell mateix va convidar als locals: “Tenim la porta oberta a qualsevol persona que vulgui conèixer-nos, fins a un cafè o passejar pels jardins”.

JOSÉ BLANCH
Mitjans