Logotips d'organismes oficials

La Diputació de Terol participa a la pionera fira virtual ‘On viaje’

L'entrada és gratuïta i permet participar en diversos sortejos, entre els que destaca el de les entrades per a la tirolina de Fontdespatla

A l'enregistrar-se, l'usuari es caracteritza com un avatar i pot traslladar-se pels espais i comunicar-se amb els expositors mitjançant veu. / Foto: NDM

La Diputació de Terol participa a la fira virtual On Viaje. La Feria del Viaje, amb un expositor instal·lat en un entorn de tres dimensions a Internet. Qui es registra i accedeix a la fira disposa d’un avatar que pot recórrer els passadissos de la fira i interactuar amb els altres avatars dins d’ella. Turisme Diputació ha pogut triar l’aspecte que tindria el seu expositor i rep en ell de la mateixa manera que en qualsevol fira, amb la possibilitat de donar explicacions per veu als directament interessats, lliurar fullets o vendre ofertes.

La fira virtual On viaje és pionera i respon a les circumstàncies de l’emergència sanitària. Hi participen 35 expositors, amb destinacions com País Basc, Astúries, Lleó o Portugal. Pretén ser el nou referent de com relacionar-se, exposar, presentar destí, tancar negoci i establir contactes. Està allotjada en una plataforma d’esdeveniments i es pot accedir com a convidat, com a visitant o com a expositor.

Els visitants es poden traslladar pels espais i comunicar-se amb els altres avatars mitjançant veu, com si d’una conversa telefònica es tractés. Igualment, en els estands es pot accedir a punts interactius amb vídeos, descàrrega d’informació, enllaços a webs o a competitives ofertes.

El diputat delegat de Turisme de la Diputació de Terol, Diego Piñeiro, ha apuntat que “és la primera fira turística virtual que es celebra a Espanya i crèiem que la província havia d’estar present en ella. Creiem que aquesta pot ser la tònica general dels pròxims mesos, de manera que Turisme Diputació havia de participar d’alguna manera. A més hem donat la possibilitat a diferents empreses Terol d’estar presents en aquesta experiència innovadora”.

L’espai #SienteTeruel compta amb 12 metres quadrats d’estand, on la província es presenta amb imatges que reflecteixen gastronomia de qualitat i productes denominació d’origen, el patrimoni diferenciat amb el seu art mudèjar, la natura i el lleure. Al vídeo de presentació es mostra un territori sostenible, segur i responsable, amb menció al programa Siente Teruel.

El Balneari d’Ariño, Albarracín Aventura, Conexión Imaginativa, l’habitatge de turisme rural Casa Teresa i Tierras y Cielos privilegiados ofereixen a l’espai de Terol interessants ofertes en variades experiències: el turisme termal a la natura, els cels nets, l’aventura, els capvespres degustant producte local amb denominació després d’un exquisit recorregut per la capital o la rica cuina casolana a la riba del Túria. Turisme Diputació també ha preparat el sorteig de dos passis per a dues persones a la tirolina adaptada més gran de món i la doble més gran d’Europa a Fuentespalda o de 10 entrades a Dinópolis per als seus diferents seus al territori.

Turisme Diputació ha distribuït, en col·laboració amb les comarques i associacions turístiques, un total de 300 entrades i 25 passades de professional. Compta amb tres comercials informadors per atendre l’espai, bé en fira o a través de xat i vídeotrucada.

Una fira virtual
L’empresa organitzadora de On viaje vol realitzar quatre edicions de la fira virtual, una per trimestre. L’objectiu és fer arribar el turisme a tota la població, habilitant un espai a Internet que reprodueix totes les possibilitats i transmeti els recursos que es troben en qualsevol fira.

Cada estand disposa d’un vídeo de presentació, una sala de reunions, recepció per l’informador, espai d’exposició i per recollida de targetes, el que possibilita disposar de la relació de persones o empreses interessades en la destinació. Els professionals o convidats poden acudir als diferents fòrums que es desenvolupen durant la fira, informant prèviament al panell de l’entrada a l’exposició i acudint a l’auditori de la fira. A més, On Viaje també facilita els intercanvis entre els mateixos empresaris o agents turístics amb una zona de networking.

El públic que s’inscriu com a visitant a través de la pàgina web onviaje.com ha d’estar disposat a lliurar les seves dades i a rebre informació dels participants a la fira. Un cop reservada l’entrada, el visitant rep una invitació i, després de registrar-se, pot triar com anirà caracteritzat el seu avatar, accedint seguidament al món tridimensional.

La fira se celebra fins aquest diumenge 21 de juny. L’atenció als estands és de 10:00 a 20.00 hores, però la resta de la jornada és possible el visionat de vídeos, accés a webs o descàrrega de fullets. L’entrada és gratis i amb l’asistència es pot participar en el sorteig de viatges i allotjaments.

REDACCIÓ
Mitjans