Logotips d'organismes oficials

Esta nit el Matarranya serà protagonista al programa ‘Comando al Sol’ de La 1

A partir de les 22h la cadena pública dedicarà fins a 25 minuts a recórrer la cultura, història i gastronomia del Matarranya en prime time

blank
Entre altes espais sortiran el castell de Vall-de-roures, la tirolina de Fondespatla i el Mas de Bunyol. / Foto: NDM

L’anomenda Toscana Espanyola serà coprotagonista esta nit en el programa ‘Comando al Sol, Un verano insólito’ l’espai d’estiu de Comando Actualitat. De manera que esta nit del 30 de juny el Matarranya tindrà un espai en obert en la televisió publica de tot el país i en horari de màxima audiència. “Estem il·lusionats, això es prime time a televisió espanyola en un programa que dure 50 min, i 25 són del Matarranya”, va explicar Luis Miguel Serrat, gerent de Turismo Matarraña SL, empresa en la que es va posar en contacte el programa per realitzar la gravació.

A partir de les 22.05 el programa, recorrerà diferents llocs del nostre territori com ara Vall-de-roures i el seu Castell. On a més a través del curs de cant de la localitat algunes de les alumnes faran una actuació. Així mateix, Fondespatla i la tirolina més llarga d’Europa també tindran el seu espai en el programa. L’equip de televisió espanyola també visitarà el Mas de Bunyol i l’observatori de buitres i també disfrutarà de la gastronomia del Matarranya a la Fonda la Plaza de Vall-de-roures. Entre altres llocs, el programa visitarà les SOLO Houses de Queretes.

L’elecció del Matarranya per estrenar este nou programa ha estat perquè “en molt poquet espai ho tenim tot, i ho van triar per això ens van dir”, va explicar Serrat. “És una zona que està tirant bastant, que s’estan fent les coses bé, hi ha molts serveis, hi ha zones molt xules, però som de les poques comarques que estem tan preparats per rebre gent, estem parlant del fet que tenim quasi 2.500 llits, i hi ha bastant aforo en este sentit”.

L’empresa de turisme va guiar i organitzar a l’equip en la seua visita, el qual va seleccionar el que van creure més interessant. La gravació es va realitzar en 3 dies “bastant intensos”, tal com va dir Luis Miguel, “van gravar molt, moltes hores”, per la qual cosa, “penso que mos pot repercutir a tota la comarca”.

La cadena de televisió pública ha enfocat el programa, que tindrà fins a quatre episodis, per potenciar el turisme nacional després de la situació causada per la COVID-19. En el programa d’esta nit a més del Matarranya sortirà la costa asturiana, on els reporters visitaran una de les considerades 25 millors platges d’Europa i estrenaran la temporada de xiringuitos. En pròximes entregues, el programa també ensenyarà la Sierra Norte sevillana, reserva de la Biosfera. S’embarcaran en l’última Almadrava de la temporada, a Cádiz. Travessaran el congost més llarg d’Espanya, provaran la gastronomia i les altures de la Vall de Liébana. Visitaran la costa més gran d’aigua dolça d’Espanya, a Extremadura. Viatjaran a la Suïssa manxega i a les cascades del Riu Món.

El programa podrà recuperar-se a partir de demà en la web oficial de rtve a la carta buscant el programa ‘Comando al Sol, Un verano insólito’.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank