Logotips d'organismes oficials
blank

Primers resultats de la riquesa patrimonial de l’olivar al Matarranya

Ja s''han localitzat alguns exemplars mil·lenaris gràcies a la participació d'experts coneixedors del territori i veïns

Video Thumbnail
Cataleg Oliveres
Els primers resultats dels treballs de catalogació d'Oliveres Centenàries i singulars que la Comarca del Matarranya està duent a terme en el seu territori s'han presentat esta setmana. El projecte, finançat per la institució comarcal i el Grup d'Acció local Baix Aragó – Matarranya, es va posar en ma

Els primers resultats dels treballs de catalogació d’Oliveres Centenàries i singulars que la Comarca del Matarranya està duent a terme en el seu territori s’han presentat esta setmana. El projecte, finançat per la institució comarcal i el Grup d’Acció local Baix Aragó – Matarranya, es va posar en marxa a la fi del passat any i té prevista la seua finalització durant el primer trimestre de 2021.

Este catàleg busca localitzar i donar a conéixer una part del patrimoni natural viu existent en estos moments a la comarca del Matarranya com són les oliveres d’excepcionals dimensions i major longevitat. Per a això, una empresa està duent a terme els treballs de recerca i recopilació de dades, elaborant les corresponents fitxes catalogràfiques.

Esta setmana s’ha fet lliurament de la primera part del treball, on ja s’intuïx la important riquesa patrimonial de l’olivar en el Matarranya, malgrat la dificultat que comporta la localització d’exemplars que reunisquen els requisits mínims per a la seua catalogació. Ja s”han localitzat alguns exemplars mil·lenaris, i per a això ha sigut fonamental la participació en el projecte d’experts coneixedors del territori així com la col·laboració dels veïns amb les seues aportacions.

Complementàriament, es realitzarà una publicació que recopile les dades més rellevants del catàleg, i es durà a terme la datació d’alguns exemplars per a poder conéixer l’edat i la identificació genètica de les varietats autòctones, un dels aspectes més interessants i que poden aportar noves dades sobre l’olivar del Matarranya.

A més, també està prevista la senyalització d’algun exemplar perquè siga visitable, i poder posar en valor este ric patrimoni natural que està tan lligat al patrimoni cultural i paisatge del Matarranya. Des de la Comarca del Matarranya”recordem la possibilitat de col·laborar en la localització d’estos exemplars centenaris i singulars posant-se en contacte a través de la pàgina www.comarcamatarranya.es o del telèfon 978 89 08 81″.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank