Logotips d'organismes oficials

La Torre i Queretes tornen a estar units pel camí de ferradura

S'ha netejat el camí, millorat l'accés i instal·lat nova senyalització

Video Thumbnail
PR La Torre del Comte Queretes
Les localitats de La Torre del Comte i Queretes tornen a estar unides per l'antic camí de ferradura que comunicava els dos pobles antigament. En els darrers mesos, des dels dos ajuntaments i amb la col·laboració de la brigada forestal de la Comarca del Matarranya han adequat de nou el sender que es

Les localitats de La Torre del Comte i Queretes tornen a estar unides per l’antic camí de ferradura que comunicava els dos pobles antigament. En els darrers mesos, des dels dos ajuntaments i amb la col·laboració de la brigada forestal de la Comarca del Matarranya han adequat de nou el sender que es trobava en molt mal estat, pel pas del temps i el seu desús.

Unes 3 hores i mitja de camí suau uneixen les dues localitats matarranyenques de la Torre del Comte i Queretes. Seguint les marques grogues i blanques del sender de petit recorregut, PR-TE 169, l’antic camí de ferradura porta al caminant per variats paisatges boscosos de carrasques i pinar i de camps treballats d’oliveres, ametlers i cereal. A més de disfrutar de l’entorn natural, la història es fa present a cada passa, seguint les roderes que van deixar marcats a la roca els antics carros es descobreixen antics masos i fonts, mentre es passa pel costat de la Via Verda, l’antiga línia de ferrocarril de la Vall del Zafan.

Alberto Díaz, alcalde de La torre del Comte, va proposar al seu homònim de Queretes, Fernando Camps, l’adequació del sender i “compartir iniciatives per promocionar-lo, perquè vinga gent i famílies a disfrutar d’este entorn privilegiat”. L’objectiu d’esta iniciativa, a part de recuperar un antic camí, és revalorar l’entorn natural dels municipis i donar al visitant nous atractius turístics.

La principal actuació que s’han fet ha estat el desbrossament de la mala herba que havia cobert el camí, a més de l’adequació de l’accés amb unes escales per la banda de La Torre i la senyalització del sender amb una cartelleria on s’informa del recorregut i els principals punts d’interés.

MARTA JIÉNEZ
Mitjans