Logotips d'organismes oficials
blank

Els empresaris batallen per a aconseguir ajudes per a superar la crisi de la COVID-19

Els mesos d'hivern es presenten molt durs per al sector empresarial del Matarranya

Durant l'estiu el turisme va augmentar al Matarranya. | Foto: NDM

L’Associació d’Empresaris del Matarranya afronta el nou any amb incertesa. L’hivern és llarg i dur a la comarca i més si es ve d’un any marcat per la pandèmia i les restriccions. És per això que des de l’Associació estan treballant intensament per a millorar la situació de les empreses de la zona. “La batalla contínua per a aconseguir ajudes directes i la reducció d’impostos, perquè s’ha de sobreviure a aquest hivern i la situació està complicada”, confessava Marta Ferrás presidenta de l’Associació.

Durant aquest passat any han estat al costat dels socis informant-los en tot moment de les normatives de seguretat, de les condicions canviants d’obertura i de les restriccions que implicaven les mesures contra la COVID-19. També van apostar per iniciatives com el ‘Rasca i guanya’, ‘Som territori, som futur’, campanyes de producte o el Fòrum de Sostenibilitat, per a visibilitzar les empreses, potenciar el consum en el territori i promocionar la comarca. Per a Ferrás tot aquest treball conjunt va donar els seus fruits perquè “l’estiu va ser molt bo”.

Una altra de les batalles que tenen obertes és fer entendre a les administracions les peculiaritats de les zones rurals poc poblades. “Durant la pandèmia han legislat per a les ciutats sense entendre la nostra realitat, per exemple la labor social dels bars de poble o les conseqüències dels tancaments provincials que encara que no ens tancaven legalment era un ‘tancament de fet'”, es lamentava la presidenta.

Malgrat l’any tan complicat i de les perspectives negatives des de l’Associació estan satisfets amb el treball fet. Per al 2021 ja tenen en marxa nous projectes com el de ‘Pasión por el olivo’, que en col·laboració amb la Comarca pretenen potenciar aquest recurs com a punt de trobada entre productors, restauradors i sector turístic.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank