Logotips d'organismes oficials

L’hostaleria demana mesures adequades i ajudes per als seus negocis

Els 81 allotjaments hostalers del Matarranya, Maestrat i Baix Aragón han fet un manifest per a la DGA, DPT, Comarques i Ajuntaments

El sector de l’hostaleria de la comarca del Matarranya, Maestrazgo i Bajo Aragón exigeix a la DGA, DPT, Comarques i Ajuntaments, ajudes i mesures adequades per als 81 allotjaments hotelers d’aquestes comarques tenint en compte la seva contribució econòmica en el territori i les limitacions de l’entorn rural.

Per això, han realitzat un manifest on es demanen una sèrie de mesures immediates: ajudes directes i subvencions per a totes les empreses del sector hoteler basant-se en el nombre d’empleats i habitants de la seva població. Així mateix, sol•liciten ajudes a fons perdut, amb els criteris de proporcionalitat i ajornaments tributaris fins al tercer trimestre.

D’altra banda també se sol•licita qualsevol incentiu que permeti la supervivència de l’empresa i el manteniment dels llocs de treball; la reducció dels impostos municipals com l’IBI als ajuntaments; la reducció de les quotes de la seguretat social de tots els treballadors, independentment del tipus de contracte que tinguin, per a fomentar que es reincorporin els treballadors en ERTE tan aviat com sigui mínimament viable; permetre fer canvis de potència de manera excepcional durant el període de tancament derivat per la COVID-19, sense haver d’esperar que transcorrin els 12 mesos per a permetre pujar de nou la potència als valors anteriors.

Des del sector asseguren que són un dels motors econòmics més importants del territori. Amb els seus 81 allotjaments hotelers ofereixen un futur als joves de la zona i, a més atreuen a nous pobladors que contribueixen a disminuir la despoblació. D’altra banda, insisteixen en l’impacte indirecte que provoquen en les famílies que treballen en els seus negocis i en els turistes que compren en els comerços dels pobles i consumeixen en la resta del sector. Així com, la seva contribució a l’economia local amb un impacte directe en les compres de proveïment al sector agroalimentari any rere any.

Per tot això, demanen a les administracions noves mesures i ajudes directes per a poder salvar els seus negocis.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank