Logotips d'organismes oficials
blank

L’hostaleria del Matarranya perd 7 milions d’euros de facturació durant el 2020

La Cambra de Comerç ha presentat un estudi sobre l'impacte de la pandèmia en el sector

Video Thumbnail
Estudi covid hostaleria Cambra comerç
La 'Cámara de Comercio de Teruel' va fer públic dijous passat els resultats del "Primer Estudio de Impacto Económico del Covid en la hostelería de Teruel por Comarcas" en el qual analitzen com ha afectat la pandèmia al sector de l'hostaleria a nivell provincial. Un informe realitzat per l'equip de M

La ‘Cámara de Comercio de Teruel’ va fer públic dijous passat els resultats del “Primer Estudio de Impacto Económico del Covid en la hostelería de Teruel por Comarcas” en el qual analitzen com ha afectat la pandèmia al sector de l’hostaleria a nivell provincial. Un informe realitzat per l’equip de Marcos Sanso de la Universitat de Saragossa. Tal com explicava el mateix Sanso: “aquest estudi respon a la necessitat de posar números a la sensació que tots tenim que el sector de l’hostaleria està sent extremadament castigat per la pandèmia, la finalitat fonamental és poder fixar unes magnituds que puguin servir de referència com a guies perquè es pugui reclamar i que ajudin en la recuperació del sector que bona falta fa”.

Analitzant en concret la situació del Matarranya, l’estudi calcula un total de 139.000 euros de “pèrdua de beneficis” en el total de l’hostaleria del territori des de març i durant els trimestres 2n, 3r i 4t del 2020. Situant-se el Matarranya, en la posició número 7, de les 10 comarques analitzades. Per darrere se situa la comarca del Bajo Martín amb 62.000 euros i per davant, la que major pèrdues registra seria Sierra de Albarracín amb 614.000 euros de pèrdues de beneficis.

Respecte a la pèrdua percentual de facturació, calculen en el total de l’hostaleria del Matarranya un 41,09% durant març i trimestres 2n, 3r i 4t del 2020. En concret, l’estudi estima una pèrdua de facturació de 6.964.000 euros al Matarranya. I respecte al Valor Afegit Brut (VAB) calculen 3.255.000 euros de pèrdues en el total de l’Hostaleria.blank

A nivell provincial, la caiguda de l’activitat de l’hostaleria de març a desembre de 2020 és del 47%. Quant a l’ocupació, calculen una caiguda del 47,15% de mitjana enfront del 48,93 a Aragó. En el segon trimestre es va produir la major pèrdua amb 2.931 ocupacions menys en tota la província. Respecte a la facturació, el total de les comarques de Terol sumen 108 milions d’euros de pèrdues, la qual cosa suposa un 47’15%. A més, estimen 45 milions en pèrdues de VAB (47,29%) i 3,5 milions de pèrdues de beneficis (46%).

blank

L’estudi presentat per la ‘Cámara de Comercio’ calcula una asfíxia econòmica del sector, perduda patrimonial a les empreses i abandó de l’activitat. Reconeixen la necessitat de mesures proporcionades de recuperació econòmica amb una compensació per pèrdua de beneficis i per costos fixos abonats sense ingressos en 60 i 100 milions d’euros respectivament. Per tot això, el president de Cámara de Comercio, Antonio Santa Isabel, assegurava que “aquest informe ens permetrà amb dades reals sol·licitar ajudes i compensacions per al rescat de l’hostaleria”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank