Logotips d'organismes oficials

Aliaga celebre l’arribada de nous plans de Sostenibilitat Turística per a Aragó

El vicepresident del Govern d'Aragó destaque que "reforçaran l'oferta turística com a destinació referent d'interior, competitiva i sostenible"

Arturo Aliaga, vicepresident del Govern d'Aragó, va valorar estos plans a Jaca. Foto: NDM

A l’endemà de conèixer el Matarranya, el secretari d’estat de Turisme, Fernando Valdés, va estar per Jaca acompanyat del vicepresident del Govern d’Aragó i conseller d’Indústria i Turisme, Arturo Aliaga. Precisament, Aliaga es va referir a estos Plans de Sostenibilitat Turística, destacant que “reforçaran l’oferta turística de la comunitat autònoma com a destinació referent d’interior, competitiva i sostenible”. Al mateix temps, Aliaga va apuntar que “el Govern d’Aragó està fent un gran esforç per donar a conèixer el valor de la nostra comunitat autònoma, però també un esforç encaminat a la creació de llocs de treball i la fixació de la població en un territori que té història, patrimoni i paisatges diversos per ser un veritable referent turístic”.

Els Plans de Sostenibilitat Turística en destí tenen una triple orientació basats en els àmbits mediambiental, socioeconòmica i territorial. En relació a la distribució d’estos plans extraordinaris, i a la vora del projecte contemplat al Matarranya i valorat en 1,7 milions d’euros, trobem també els 10,1 milions d’euros per a Benasc, els 8 milions a la Mancomunitat del Alto Valle de l’Aragó, 8 milions d’euros a l’ajuntament de Montanui i 2 milions per a Daroca. Al marge d’estos cinc plans extraordinaris, a Aragó ja s’estan fent quatre plans de turisme sostenible més cofinançats pel Govern d’Espanya, el Govern d’Aragó i les entitats locals a l’Aranda, al Baix Cinca, Andorra i a Cinco Villas, sumant una inversió total de 9,6 milions d’euros.

REDACCIÓ
Mitjans