Logotips d'organismes oficials

El Matarranya es consolide com un destí d’interior puntal esta Setmana Santa

Les segones residències i els allotjaments turístics es van omplir estos dies

El pont de pedra de Vall-de-roures, accés històric de la població, en un moment d'esta Setmana Santa. Foto: R. LOMBARTE

El Matarranya va penjar el cartell de complet durant els dies de Setmana Santa. La tornada a la normalitat va confirmar allò que s’ha notat els anys previs a la pandèmia, i que es tradueix en una gran ocupació, tant dels allotjaments turístics com de segones residències, així com unes pernoctacions cada vegada més llargues. Els municipis i els principals punts naturals del Matarranya s’han omplert de visitants durant estos dies festius, i que algunes comunitats autònomes encara allarguen. Una afluència de visitants que ja es va notar per al Diumenge de Rams, i que va coincidir amb la Fira del Vi de Queretes i les SuperBikes a Alcanyís, encara que sobretot es va fer notar a partir del Dijous Sant. Unes pasqües, les del present 2022, en les que prolifere el turisme d’autocaravana i continue a l’alça el turisme de natura i de bicicleta.

Des de l’Associació d’Empresaris, la presidenta de l’entitat, Marta Ferrás, ha apuntar que «estem molt satisfets. S’ha treballat molt i hem estat plens». Una tendència que «és molt bona», perquè després de l’hivern i d’un mes de març tan gris, «que es reactive el turisme, és molt important». Ferràs va afegir que «el que també és molt important és seguir en la línia fixada d’estos últims anys, i que passe per desestacionalitzar el turisme, creant projectes i productes turístics per a tindre públic i visitants durant tot l’any». De fet, la presidenta dels Empresaris del Matarranya va entendre que este és un dels grans reptes del turisme comarcal, ja que «si es treballe durant tot l’any, serà bo per a les empreses, que podem consolidar plantilla, i per al visitant, que aprofitarà molt més la seua estada al territori».

El destí Matarranya viu a la Setmana Santa un dels seus moments més importants de l’any. Un turisme que es reparteix durant nou dies, però que es concentre sobretot en cinc dies. El nucli històric de La Freixneda va reunir molt públic durant la seua fira, igual que moltes localitats del territori. A més, esta primavera ha plogut molt. Els espais naturals i verds llueixen espectaculars, i això s’ha traduït en una gran afluència de visitants que volien conèixer el Parrissal de Beseit o el Salt de La Portellada. Un destí natural i històric, el Matarranya, on cada vegada proliferen més les caravanes i les bicicletes. De fet, i segons van apuntar des de l’Associació d’Empresaris, un dels reptes més immediats passe per incentivar el turisme de bicicleta al territori, i que case amb la filosofia del Matarranya.

Pla de Sostenibilitat
A més, i coincidint amb els dies previs a la Setmana Santa, el vicepresident de DGA i conseller d’Indústria, Arturo Aliaga, va conèixer al Matarranya els detalls d’este Pla de Sostenibilitat Turística que impulsarà el territori gràcies a una injecció econòmica de prop de 1,7 milions d’euros procedents d’Europa. Un dels reptes que s’ha fixat el Matarranya és consolidar-ne el destí, apostant per un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans