Logotips d'organismes oficials

La Portellada valorarà els pròxims dies si regule l’aparcament del Salt

L'enclavament natural ha suposat, amb els anys, un dels punts més visitats pels banyistes i turistes

Video Thumbnail
La Portellada valorarà els pròxims dies si regule l'aparcament del Salt
L'ajuntament de La Portellada decidirà en els pròxims dies si repeteix experiència i torne a regular el pàrquing del Salt del riu Tastavins. Este enclavament natural ha suposat, amb els anys, un dels punts més visitats pels banyistes del territori i una de les visites ineludibles per a aquells que d

L’ajuntament de La Portellada decidirà en els pròxims dies si repeteix experiència i torne a regular el pàrquing del Salt del riu Tastavins. Este enclavament natural ha suposat, amb els anys, un dels punts més visitats pels banyistes del territori i una de les visites ineludibles per a aquells que descobreixen el Matarranya més inhòspit. Un destí molt apreciat i que encara ha anat a més després de la pandèmia. A més, enguany el Tastavins baixe amb molta espenta. Per això el consistori, per evitar massificacions i problemes d’accés, està valorant regular la zona de pàrquing dissuasori que ja l’any 2018 va entrar en funcionament. Este 2022 per Setmana Santa, La Portellada va acordar no regular l’aparcament de cotxes per visitar el Salt. Tot i això, i donada la massificació de visitants que es va donar durant eixos dies, des del consistori entenen que este estiu és molt probable que es recupere la zona de pagament a l’aparcament al Salt.

Gloria Serrat és l’alcaldessa de La Portellada, i va afegir que «l’estiu passat vam regular l’espai. Vam cobrar 3 euros per cada cotxe que va fer servir l’aparcament, que no per visitar el Salt». De fet, «si deixes el cotxe a la carretera o vens caminant des de La Portellada, pots accedir al Salt del Tastavins sense cap problema». Hi ha tres camins diferents per accedir al Salt des del municipi. Un d’ells inclús està tot senyalitzat «perquè veïns i visitants baixon al Salt a peu» i sense trobar cap cotxe durant el recorregut. Tot i això, i donats els punts de congregació de visitants, des del consistori van entendre que hi ha moltes possibilitats que la regulació de la zona de pàrquing es torno a aplicar este estiu. «Regular no és fàcil. I, de fet, preferiríem que no s’hagués de regular. Per Setmana Santa no ho vam regular. Però no podem amagar que es va donar cert caos», amb cotxes estacionats en camins, bancals o al mateix riu.

Donades les experiències d’altres estius, l’alcaldessa de La Portellada va entendre que «la regulació de l’aparcament es tradueix en la contractació de tres persones», dos d’elles a jornada completa i una tercera a mitja jornada. Els diners recaptats, en cas que s’acabe aplicant la taxa de pàrquing, serviran per a sufragar els gastos de contractació de personal. L’any 2018, La Portellada va impulsar la primera experiència a regular l’aparcament al costat del Salt del Tastavins. Un estiu després, marcat per la sequera, el consistori va acordar no aplicar esta bonificació. Tampoc no es va aplicar a l’estiu del 2020 a conseqüència de la pandèmia, mentre que l’estiu passat l’ús de l’estacionament de cotxes va tornar a ser de pago. De moment, l’ajuntament no ha pres una decisió definitiva, si bé va avançar que, amb molta probabilitat, es reprendrà la regulació per a este juliol.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans