Logotips d'organismes oficials

Prop de 5 milions d’euros per a projectes innovadors i sostenibles de tota la província

El vicepresident del govern, Arturo Aliaga, recorde que «en tres anys hem injectat 25 milions d'euros en matèria turística a la província de Terol»

Trobada dels representants comarcals a Albarrasí. | Foto: NDM

El vicepresident del Govern d’Aragó i conseller d’Indústria, Arturo Aliaga, la directora general de Turisme, Gloria Pérez, i els representants de les deu comarques de Terol van firmar a Albarrasí l’anualitat de 2 milions d’euros amb càrrec als Fondo d’Inversions de Terol 2021 que assegure la continuïtat de l’impuls a projectes turístics. El responsable d’Indústria va clausurar l’acte en què es van presentar els projectes turístics que es financen amb les ajudes atorgades a càrrec del FITE. Estes subvencions donen continuïtat a altres atorgades a cadascuna de les deu comarques amb càrrec a este fons de 2019 i 2020, amb una partida pressupostària de 90.000 euros en el primer cas i de 200.000 euros en el segon, als quals se sumen els 200.00 de l’exercici 2021.

L’objectiu que es busque a través d’estes línies és promocionar les comarques de Terol a través de propostes innovadores que aposten pel desenvolupament del turisme d’interior. Cada comarca ha rebut en els últims tres anys un import que sume 490.000 euros per a l’execució de diverses infraestructures turístiques en els seus àmbits territorials respectius, cosa que tradueix en un total de 4,9 milions d’euros per a la província de Terol. Per al vicepresident Aliaga, «donar continuïtat a este projecte ha servit per donar la veu a les comarques perquè han estat elles les que han decidit quines són les seues prioritats en matèria de turisme, sempre tenint en consideració que el futur del turisme ha d’estar vinculat a la sostenibilitat, a la naturalesa, al patrimoni i a ofertes especialitzades i de qualitat que distingeixen cadascuna de les comarques de Terol».

Paral·lelament, Aliaga va entendre que «la província de Terol viu un moment dolç que cal aprofitar. Hem de ser capaços de ser un focus d’atracció pels turistes que ens coneixen i pels nous visitants». Arturo Aliaga va recordar, a la vegada, la injecció econòmica que estan rebent les comarques «amb un repartiment just perquè elles acorden on necessiten invertir els seus recursos», entenent que «no hi ha un racó que no tingue capacitat per a oferir una experiència diferenciada i de valor». Finalment, el vicepresident aragonès va subratllar que els últims tres anys s’han destinat en matèria de turisme més de 25 milions d’euros a la província de Terol.

El Departament d’Indústria i de Turisme s’encarregue de la gestió dels projectes coneguts com a ‘Plans de Sostenibilitat Turística Província Terol‘, amb un import total de 2 milions d’euros esta nova anualitat. És un projecte considerat estratègic i singular aprovat per la comissió de seguiment del FITE dins de les inversions en infraestructures turístiques públiques i infraestructures sostenibles. Cadascuna de les deu comarques de Terol obté 200.000 euros per al desenvolupament d’inversions en infraestructures turístiques públiques i infraestructures sostenibles, i en concret per executar les actuacions proposades per cadascuna de les comarques, finançant l’aportació al 100 per cent.

REDACCIÓ
Mitjans