Logotips d'organismes oficials

Els pobles bonics de Terol i Castelló s’unixen en una promoció turística conjunta

Els Pobles Més Bonics d'Espanya de Terol i Castelló i les diputacions de les dos províncies es reunixen per plantejar projectes comuns de dinamització

Foto de família dels diferents representants municipals i provincials durant la trobada a Morella. | Foto: NDM

Morella va albergar el passat dimecres una reunió dels municipis de Los Pueblos Más Bonitos de España (LPMBE) de les províncies de Terol i Castelló. A l’encontre van assistir els presidents de les dos diputacions, així com els alcaldes i regidors dels pobles de la zona peranyents a l’associació. La trobada va servir per a analitzar i aprovar les actuacions previstes per als pròxims mesos als municipis pertanyents a la xarxa en tres grans àrees: dinamització, divulgació i promoció. Actualment, són onze els municipis que pertanyen a les dos regions: Albarrasí, Calaceit, Cantavella, Mirambell, PuertomingalvoRubielos de Mora i Vall-de-roures a la província de Terol, mentre que a Castelló es troben: Culla, Morella, Peníscola i Vilafamés.

Durant la reunió es van plantejar la creació de rutes conjuntes, material promocional, així com estudiar la millora de la senyalització. Per a l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, “avui fem un pas més des dels municipis de la xarxa i al costat de les dos institucions per donar forma a unes rutes interprovincials que ajudaran al turista a conèixer millor els nostres pobles”. Ripolles va destacar que “es tracta d’una reunió molt important per a plantejar iniciatives capdavanteres dins de l’associació i que potencien conjuntament este territori amb tantes característiques compartides”.

Manuel Rando, president de la Diputació de Terol, va destacar la importància que dos diputacions provincials formen part d’un projecte comú com és Els pobles més bonics d’Espanya, “i contribuir així a la dinamització i divulgació cultural i turística dels pobles que pertanyen a la xarxa, una de les associacions turístiques més rellevants del món rural”. José Martí García, president de la Diputació de Castelló, va incidir en la importància del treball conjunt, “uns passos necessaris per a establir les bases en una promoció pionera interprovincial”.

Francisco Mestre, president de l’Associació Els Pobles més Bonics d’Espanya, va fer balanç de la reunió i de les actuacions aprovades per a este 2023, “que permeten fer els primers passos a les campanyes de promoció interprovincials entre els pobles de la xarxa a Castelló i Terol i que s’expandirà en un futur per la resta de províncies espanyoles”.

Actuacions aprovades
Durant la trobada es van aprovar les actuacions previstes per a este 2023 als municipis pertanyents a la xarxa de Terol i Castelló, com la realització de fullets amb rutes interprovincials, mostrant el seu ric patrimoni, els espais naturals, la gastronomia o les possibilitats que oferixen per a la pràctica d’esports. El catàleg es lliurarà a les oficines d’informació turística de les dos regions i a les fires nacionals i internacionals.

També es va aprovar el nou projecte de senyalització turística a les carreteres d’ambdues regions, que permetrà informar a visitants i turistes la direcció i la distància als pobles de la xarxa. A més a més, s’ha aprovat el disseny i la col·locació d’un mapa amb tots els pobles més bonics d’Espanya a Castelló i Terol, i que estaran situats a les àrees d’estacionament amb l’objectiu d’informar i atreure nous viatgers i incentivar l’experiència de turisme des d’un punt de vista rural, sostenible i responsable.

El fulletó i el mapa turístic també estaran disponibles en versió digital, a les pàgines web de les dos diputacions, i permetrà difondre els atractius d’estos municipis rurals vinculats a la bellesa, al patrimoni, a la cultura i la natura.

REDACCIÓ
Mitjans