Logotips d'organismes oficials

La ‘Marca de Qualitat Territorial Alpujarra de Granada’ descobrix la comarca del Matarranya

La trobada tenia com a objectiu intercanviar experiències sobre el sector turístic i empresarial

Video Thumbnail
La 'Marca de Qualitat Territorial Alpujarra de Granada' visita el Matarranya
El grup 'Marca de Qualitat Territorial Alpujarra de Granada' ha visitat el Matarranya en un viatge de dos dies en què han pogut conéixer el territori, així com els sectors i empreses certificades amb la 'Marca de Qualitat Territorial Matarranya'. Este viatge suposa un intercanvi d'experiències entre

El grup ‘Marca de Qualitat Territorial Alpujarra de Granada‘ ha visitat el Matarranya en un viatge de dos dies en què han pogut conéixer el territori, així com els sectors i empreses certificades amb la ‘Marca de Qualitat Territorial Matarranya‘. Este viatge suposa un intercanvi d’experiències entre les dos marques. I és que la Comarca del Matarranya porta des de l’any 2009 treballant amb la marca territorial. És per això que ha esdevingut un referent per al sector turístic i empresarial de la regió de l’Alpujarra, a Granada.

Este grup granadí va descobrir els municipis de Vall-de-roures, La Freixneda, Queretes, Lledó, Mont-roig i Pena-roja, així com diversos dels sectors i empreses certificades amb la marca de qualitat Matarranya. Nerea Caldú, vicepresidenta de Comarca del Matarranya, va destacar que “estem encantats que altres comarques vinguen al nostre territori a conéixer com treballem”. De fet, “hi ha altres comarques properes que contínuament ens comenten la forma que tenim de portar el turisme i la nostra qualitat. Tots valoren molt la manera que tenim de treballar”.

Amb esta delegació de Granada han vingut un total de vint persones per conéixer com es treballa al nostre territori. Tècnics de turisme, persones del sector vitícola i, fins i tot, alcaldes de diferents municipis aposten per un projecte similar per a l’Alpujarra. I és que, tal com va destacar Juan José Castillo, president de GDR Alpujarra-Sierra Nevada de Granada, “tenim un projecte de cooperació amb la marca qualitat rural i ens semblava molt interessant venir a visitar esta zona perquè som molt semblants al Matarranya“. L’Alpujarra és una regió amb força empreses dedicades al turisme. “Hem vingut el sector turístic, cellers, allotjaments, ajuntaments, museus… som una representació de tots”.”Fa uns quants anys que estem implantant la Marca de Qualitat i creiem que és molt important, perquè els petits agricultors i empreses puguen posar un distintiu als seus productes”. Segons Castillo el crucial és “fer pinya perquè tots treballem en la mateixa línia, per una marca de qualitat rural”.

Una visita que té com a objectiu intercanviar experiències i que, segons va destacar Caldú, “ells també ens poden ensenyar com treballen el vi o els productes de km0”. I és que les Marques de Qualitat són projectes que busquen ajudar el sector turístic i empresarial.

ISABEL APARICIO

 

Mitjans