Logotips d'organismes oficials

El Matarranya, una destinació turística més enllà de l’època estiuenca

El sector hoteler del Matarranya penja el cartell de complet al Pont del Pilar i ja tenen la vista posada en el Pont de Tots Sants i els del desembre

Els carrers i entorns dels pobles s'han omplert de visitants durant el Pont del Pilar. Foto: M. Jiménez

El Matarranya tanca amb molt bones xifres el Pont del Pilar. El bon temps, juntament amb diversos dies festius consecutius, va fer que la comarca s’omplís de visitants. Els diferents operadors turístics de la zona ho equiparen a una petita Setmana Santa. En esta ocasió, els festius es van combinar molt bé, amb un 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, dilluns, amb el 12, el dia del Pilar. De manera que el flux de visitants es va allargar durant dos caps de setmana.

Pel que fa a la procedència, la Comunitat Valenciana és una de les zones que més visitants aporta al Matarranya, i en esta ocasió encara es va intensificar més en ser allí festiu. Així, segons les dades de què disposa l’Oficina municipal de Turisme de Vall-de-roures, l’origen va ser: en primer lloc, des de la Comunitat Valenciana; després Catalunya, especialment de la província de Barcelona, i, en tercer lloc, Madrid. Per este punt van passar unes 500 persones durant estos dies. El castell, l’església i el museu són els elements que els interessen més de la capital i també busquen informació sobre la resta de pobles de la comarca i especialment de les zones d’aigua, com el Parrissal de Beseit o el pantà de Pena. Segons explica la tècnica, Bea Castro, “combinen cultura amb la natura”. El perfil de visitants ha estat de famílies amb xiquets, ja que estos també tenien festa a l’escola, i sobretot jubilats i persones majors de 50 anys, gent a qui agrada la tranquil·litat, desconnectar, la natura i caminar.

Pel que fa a l’ocupació, els establiments hotelers van penjar el cartell de complet. Des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya destacaven que la bona afluència de turistes va fer omplir pràcticament al 100% les places d’allotjament de la zona. El bon temps va permetre gaudir d’un dels principals atractius de què disposa el Matarranya, la natura. Però les diferents propostes museístiques també van rebre el seu públic. Per exemple, Inhospitak, la seu de Dinòpolis a Pena-roja, va tindre molts visitants, sobretot els dies del Pont del Pilar. A més, este any com a novetat totes les seus de Dinopolis allargaran la temporada i obriran fins al 5 de novembre.

Des d’este darrer cap de setmana el temps ja ha canviat i tenim el propi de la tardor. Les propostes s’adapten a este fet i ara arrenca la roda de les Fires del Matarranya. Ja este cap de setmana va haver-hi la Fira de l’Aventura amb la cursa Tastavins Trail, que va portar prop de 500 corredors més acompanyats a Pena-roja o la Fira del Bolet a Beseit, que també va ser un pol d’atracció de visitants. Ara, els operadors turístics del Matarranya ja tenen la vista posada en els propers ponts, el de Tots Sants i els del desembre, que s’espera que siguen també molt bons per al turisme a la comarca.

MARTA JIMÉNEZ

 

Mitjans