Logotips d'organismes oficials

Una promotora projecte un càmping autosuficient a Pena-roja

Esta nova proposta turística plantege un espai amb capacitat per a 50 campistes i el lloguer d'habitacions en una antiga masia rehabilitada. El futur càmping està en l'entorn de les Roques del Masmut

El projecte preveu acabar de rehabilitar el mas com a espai de serveis i habitacions. | Foto: NDM

Els propietaris de dos parcel·les situades al terme municipal de Pena-roja han presentat la documentació inicial per a la creació d’un nou càmping a la comarca. Les parcel·les en qüestió estan ubicades a uns 3 quilòmetres del municipi i en direcció a Fredes, concretament al Mas de Tàquio, en una zona boscosa i amb delimitació ambientalment sensible, ja que es troben dins de la xarxa Natura 2000 i en límits LIC i ZEPA. La intenció dels propietaris és usar la superfície catalogada de les parcel·les com a agrícola per a transformar-la en zona d’acampada, així com aprofitar l’antiga masia, i que en part ja està rehabilitada. El projecte té previst respectar al màxim la superfície arbrada que predomine en l’espai, i que principalment és de pinar.

La idea dels promotors és la creació d’un càmping amb una capacitat inicial per a 50 persones, amb la construcció d’un edifici de dutxes i banys per als campistes, així com l’aprofitament i la rehabilitació de la masia per a lloguer d’habitacions i altres serveis. Tot i això, el sanejament de l’espai estarà dimensionat per a 100 persones. Dins del projecte hi ha contemplada una zona d’acampada en iurtes, que són construccions singulars i lleugeres tipus glamping.

L’accés a la zona des de Pena-roja és a través de la pista de les Roques del Masmut. S’ha d’agafar la bifurcació de l’esquerra, en direcció a Fredes. A la Canaleta, continue a l’esquerra. El perímetre previst del futur càmping comprèn una superfície total de 17.230 metros quadrats.

La memòria d’este projecte ja s’ha presentat al INAGA (Institut Aragonès de Gestió Ambiental) per al seu estudi inicial. És el primer pas que ha de superar este projecte, el qual haurà de passar diferents avaluacions, entre elles la d’impacte ambiental, perquè pugue tirar endavant. El projecte vol ser autosuficient, i contemple la seua pròpia planta solar fotovoltaica i la construcció de dos basses per a l’emmagatzematge de l’aigua de pluja.

M. JIMÉNEZ / REDACCIÓ
Mitjans