Logotips d'organismes oficials

‘Imperdible’, el nou festival de Turisme i Benestar a la comarca del Matarranya

El 15 i 16 de juny, l'ermita de Sant Cristòfol de Calaceit s'omplirà d'enriquidores propostes

El Festival 'Imperdible' es va donar a conèixer el 19 d'abril passat a la seu de la Comarca. M. Jiménez

El projecte ‘Matarranya despierta el alma’ pren cos i ho fa a través d’un festival. Es tracta d”Imperdible’, el primer Festival de Turisme i Benestar del Matarranya, que tindrà lloc el 15 i 16 juny a Calaceit, concretament a l’ermita de Sant Cristòfol. Este projecte va començar fa un any des de l’Associació d’Empresaris del Matarranya (AEM), juntament amb la Comarca del Matarranya, i té com a objectiu posicionar la comarca a l’àmbit del turisme de benestar, a través de promoure un estil de vida saludable, creatiu i conscient. I totes estes idees es materialitzaran en este primer festival que es va donar a conèixer el 19 d’abril passat a la seu de la Comarca. Segons els organitzadors, durant dos dies, professionals del benestar i artistes compartiran les seues pràctiques en format d’experiències amb totes les persones que visiten el festival. Xavier Marina, del centre Mandala de Vall-de-roures i organitzador d”Imperdible’, assegurava que “serà un esdeveniment bonic i per a tots”. El dissabte es concentraran xerrades i conferències de professionals de la comarca i d’Aragó vinculats amb el món del benestar, i el diumenge serà una jornada més pràctica, amb activitats de ioga, meditació, mindfulness o taitxí, entre moltes altres propostes. Marina convida tota la família a participar perquè “el benestar no és patrimoni de persones adultes necessitades de calma, sinó que és un aprenentatge per viure millor la nostra vida, i com més aviat es coneix, abans es viu amb més calma i alegria”.

Durant el cap de setmana s’unirà la població del Matarranya i diferents sectors relacionats amb el turisme, des d’empresaris fins a productors. Tal com recorda Fernando Camps, president de la Comarca del Matarranya, “cada cop hi ha més gent que ve de turisme aquí buscant el benestar, perquè comptem amb tot allò que cal per a oferir un producte d’estes característiques. Tenim una naturalesa meravellosa, un patrimoni arquitectònic inigualable i uns serveis turístics de molta qualitat”. I va concloure que “el festival serà una oportunitat perquè veïns i visitants coneguen esta oferta per la qual apostem”.

Per part seua, Víctor Vidal, president d’AEM, ha subratllat que “estes propostes de turisme es basen en experiències i, per tant, són un model molt fàcil i còmode de dur a terme i molt satisfactori per a tots, i a més és un producte que ja està fet perquè tenim el territori, els establiments i la gent”. I va voler tancar la seua intervenció destacant “l’esperit innovador de la zona on el sector públic i el privat s’uneixen per empènyer en la mateixa direcció”. Segons Vidal, ”l’èxit està assegurat“.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans