Logotips d'organismes oficials

Trobada de tècnics i guies turístics a Alcanyís per abordar els reptes del sector

Entre altres aspectes, es va parlar sobre les possibilitats que aporte la intel·ligència artificial a l'hora de plasmar realitats turístiques

Tècnics i guies de turisme durant la trobada celebrada a Alcanyís. Foto: NDM

Prop de quaranta tècnics i guies de turisme d’oficines i serveis de turisme públics de tot Aragó es van reunir a Alcanyís en una jornada convocada per Turisme d’Aragó per avaluar la realitat, les necessitats i els reptes del sector. L’acte, que es va celebrar al castell d’Alcanyís, va comptar amb la presentació de l’alcalde de la localitat, Miguel Ángel Estevan, de la regidora delegada de Turisme de l’ajuntament, Belén Adán, i de la gestora de la xarxa d’Oficines de Turisme Aragón, Susana Cilleruelo. La ponència principal sobre novetats tecnològiques i altres ferramentes a disposició de les oficines la va impartir el cap de l’Àrea d’Anàlisi i Estratègia de Turisme d’Aragó, José Luis Galar, que va destacar, entre altres aspectes, les àmplies possibilitats dels big data i la intel·ligència artificial a l’hora de plasmar realitats turístiques i definir estratègies i plans.

A més, tècnics i guies de les diferents Oficines de Turisme d’Aragó van explicar a les seues companyes i companys les accions i novetats que estaven duent a terme i les necessitats que veuen a curt i mig temps per consolidar un turisme de qualitat als diferents municipis, comarques i territoris. Durant la jornada, els guies de l’Oficina de Turisme de l’ajuntament d’Alcanyís van oferir a la resta de participants visites guiades pel castell calatrau d’Alcanyís, on destaquen les seues impressionants pintures murals gòtiques, i per diferents atractius de la plaça d’Espanya, com ara els edificis BIC de l’ajuntament i la llotja, així com l’ex-col·legiata de Santa Maria la Major i els passadissos i nevera subterranis. La trobada va concloure amb una visita a les instal·lacions i el circuit de Motorland Aragón, complex de recerca i carreres ubicat al terme municipal d’Alcanyís.

A la trobada van estar presents, entre d’altres, les tècniques de l’oficina de turisme de Comarca del Matarranya.

REDACCIÓ
Mitjans