Logotips d'organismes oficials

Diputació impulse el projecte ‘Vente a Teruel’ per mostrar un territori ple d’oportunitats

Tindrà un pressupost de 257.582 euros procedent del govern central dins de la línia de projectes contra la despoblació i per revitalitzar el medi rural

Jornada de treball entre Diputació, representants comarcals i tècnics al voltant d'este projecte. Foto: DPT

La Diputació Provincial ha posat en marxa el projecte ‘Vente a Teruel’, que naix amb l’objectiu de mostrar la província com un territori ple d’oportunitats i lluitar així contra la despoblació al medi rural. El projecte, que té un pressupost de 257.582 euros del Govern d’Espanya, s’articule al voltant de tres grans eixos d’actuació que busquen atraure inversió a Terol, ajudant els més jóvens incidint en la formació i posicionar la província com una destinació turística saludable. La iniciativa es va presentar el passat 18 de juliol a representants tècnics i polítics de les comarques de la província en una trobada en la qual el president de la Diputació, Joaquín Juste, acompanyat de la diputada de Turisme, Marta Sancho, va requerir la seua «aportació i col·laboració perquè este projecte s’ajuste a les necessitats del territori i sigue de veritat una palanca d’impuls per a oferir solucions concretes davant de problemes concrets en el medi rural i que ajuden a fixar població».

‘Vente a Teruel’ rep diners del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del Govern d’Espanya, en ser un dels projectes beneficiats de la convocatòria de subvencions per al finançament de projectes innovadors per a la transformació territorial i la lluita contra la despoblació. De fet, el 90% de la dotació, 231.823,8 euros, es finance a través del Ministeri, mentre que els diners restants els aporte la institució provincial. Després de la concessió de la subvenció, la institució provincial ha treballat durant l’últim any en la concreció de les línies d’actuació d’este projecte, basat en ‘Invierte en Teruel’, ‘Teruel Joven’ y ‘Teruel saludable y equilibrado’.

Tal com va detallar la diputada Marta Sancho, cadascuna d’estes línies se centre en un aspecte. ‘Invierte en Teruel, un valor de futuro’ és la línia dirigida a la captació d’inversions al sector turístic, amb la qual es preveu organitzar dos actes d’atracció d’inversions, a dos ciutats espanyoles, en la qual participarà un panell d’experts sobre qüestions relacionades amb el desenvolupament econòmic sostenible de la província, que aconseguisquen promoure i incrementar la captació d’inversions per al territori. Per això, es convidarà un públic seleccionat de perfil empresarial i inversor de les províncies que acullen estes propostes.

Dins esta línia d’acció també està previst elaborar un pla estratègic turístic provincial, que servisca de base perquè els experts i tots els actors i inversors del sector del turisme a Terol tinguen una estratègia comuna definida. De fet, Sancho va assenyalar que «el que busquem és elaborar un pla estratègic que marque les línies a seguir per part de Turisme de Diputació en relació a la promoció del turisme a mig temps», de manera que va destacar que «és vital la col·laboració de les comarques, que coneixen les necessitats i les oportunitats del territori». A la vegada, busquem «tindre un diagnòstic clar del turisme que tenim i un full de ruta clar, comú i consensuat per saber on volem anar».

La segona de les línies se centra a ‘Teruel Joven’, que busque millorar les habilitats i competències empresarials d’este sector de la població en entorns rurals, sota el lema ‘Vente y Fórmate’. La formació està dirigida a la inclusió de jóvens sense experiència laboral, parats de llarga duració i persones a la recerca de reinventar-se professionalment, amb l’objectiu de limitar l’impacte de la desocupació, posant el dit en la formació integral i en el desenvolupament d’habilitats tant personals com professionals. El que es busque és promoure la integració social i laboral, així com potenciar habilitats toves que distingeixen els individus al mercat laboral i advocar per l’eliminació de l’esquerda salarial de gènere. L’objectiu central és impulsar la competitivitat econòmica provincial a través de la promoció de l’emprenedoria i la formació online.

La tercera línia d’acció es titula ‘Teruel saludable y equilibrado, libre de adicciones a través del deporte’, i inclou la creació de deu audiovisuals promocionals, un per comarca, al voltant de la idea de Terol saludable. També l’elaboració d’una guia de camp promocional, amb el mateix nom, per recopilar informació sobre rutes i senders d’interès de la província, geolocalitzats, que servisca els usuaris de bicicletes de muntanya i turisme esportiu per recórrer la província. La línia es complete amb una campanya publicitària en mitjans nacionals, regionals i locals sobre ‘Teruel saludable’.

REDACCIÓ
Mitjans