Beseit estrene la seua nova ‘Oficina de Turisme’
L'espai, de 120 metros quadrats, supose un salt qualitatiu tant per als visitants com per als treballadors. Beseit atén 40.000 turistes a l'any de forma presencial
Beseit va inaugurar dilluns, de forma oficial, la seua nova Oficina de Turisme. Parlem d’unes instal·lacions completament noves que s’han aixecat a la vora mateixa de l’antiga caseta d’atenció turística, guanyant no només en espai i en comoditat, tant per als visitants com per als treballadors, sinó també en imatge. El projecte s’ha traduït en una inversió total de 260.000 euros, i que s’ha finançat a través d’un FITE (120.000 euros), una partida procedent del Pla de Sostenibilitat Turística de Beseit (120.000 euros més) i una aportació de l’ajuntament. Un espai modern, atractiu, lluminós i climatitzat d’uns 120 metros quadrats que inclou el punt d’atenció als visitants, una sala d’audiovisuals i vàters. A la vegada, i tal com va detallar l’alcalde del municipi, Juan Enrique Celma, l’ampliació de l’espai s’ha traduït en la creació d’un lloc més de treball. Unes instal·lacions que des del consistori consideren més que necessàries. I és que Beseit és un dels pobles més visitats de la comarca i amague alguns dels paratges naturals més atractius del Matarranya. Durant l’any, l’Oficina de Turisme de Beseit atén físicament uns 40.000 visitants. A part, s’hi fan 6.000 atencions telefòniques i unes 2.000 via online.
L’acte d’inauguració va estar presidit pel conseller de Turisme i Medi Ambient del Govern d’Aragó, Manuel Blasco, i l’alcalde de Beseit va estar acompanyat també pel president de la Comarca del Matarranya, Fernando Camps, la vicepresidenta de la institució comarcal, Nerea Caldú, el conseller de l’àrea de Turisme i també regidor municipal a Beseit, Iñaki Urquizu, així com el senador popular i alcalde de Vall-de-roures, Carlos Boné. En la seua intervenció, Blasco va manifestar que «el Matarranya és l’enveja de l’Aragó, de manera que n’heu d’estar molt orgullosos», i es va referir també als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí, que en el cas d’Aragó «hi ha 34 plans (entre ells, un per a Beseit i un altre per al Matarranya en conjunt) que sumen poc més de 90 milions d’euros per a millorar l’oferta turística». El conseller va defensar la importància i l’impacte econòmic que té el turisme en algunes comarques, com ara el Matarranya, d’aquí que va catalogar de «inexplicable» l’atac que viu esta activitat a través dels mitjans de comunicació. Blasco va recordar que «Espanya és potència mundial en turisme». Òbviament, «hem de treballar per a millorar els destins», però no es pot qüestionar «la major font d’ingressos» que té el país.
Durant l’acte inaugural del nou edifici van assistir diferents regidors municipals, representants del sector turístic i hostaler de Beseit, molts veïns del poble, els treballadors de l’Oficina de Turisme, així com col·legues d’altres punts turístics de la geografia matarranyenca. Sobre l’espai, Juan Enrique Celma va defensar que «ens done un salt qualitatiu important, tant per a atendre als visitants com per als treballadors». El servei turístic s’ha donat durant molts anys des d’una caseta de fusta d’escassos 16 metros quadrats que «en el seu dia va fer la seua funció». Des d’ara, Beseit podrà atendre molt millor als mils de visitants que al llarg de l’any volen descobrir el municipi, els seus recursos naturals i tot el Matarranya. L’Oficina de Turisme és, al mateix temps, la primera pedra s’execució del seu Pla de Sostenibilitat Turística en Destí. Al respecte, Celma va recalcar que «tindrem un parell d’anys per a executar-lo», i entre altres coses «ens ajudarà a resoldre una problemàtica puntual» relacionada sobretot amb els espais naturals no regulats. L’alcalde de Beseit va concretar que este pla «ens ajudarà a millorar», amb l’objectiu de ser una «referència a l’Aragó i Espanya en el turisme sostenible».