La Freixneda entra en el club turístic dels Pobles més Bonics d’Espanya
Juntament amb Calaceit i Vall-de-roures, el Matarranya té tres municipis dins de l'associació
La Freixneda s’incorpora a l’Associació ‘Los Pueblos más Bonitos de España’, juntament amb Vall-de-roures i Calaceit. Així es va decidir en la XII Assemblea Nacional d’esta associació, que es va celebrar el passat cap de setmana en el municipi de l’Aïnsa a Osca . Este esdeveniment va reunir representants dels 123 municipis que ja integren la xarxa i que són reconeguts com a destinacions turístiques de qualitat. “Pertànyer als Pobles més Bonics d’Espanya és un distintiu de qualitat i un segell que sens dubte atrau el turisme”, va indicar Manuel Blasco, conseller de Medi Ambient i Turisme, que va presidir l’acte de clausura, en una jornada que va compartir amb el vicepresident de la Diputació Provincial d’Osca, Ricardo Oliván, l’alcalde de l’Aïnsa, Enrique Pueyo, i el president de l’associació, Francisco Mestres.
Les noves incorporacions es van decidir durant l’assemblea, moment en el qual la comissió de qualitat de l’associació va avaluar les candidatures presentades pels pobles aspirants, valorant aspectes com la conservació del seu patrimoni cultural, el seu entorn natural, la seua singularitat i el compromís amb el turisme sostenible. José Ramón Gimeno, alcalde la Freixneda, recordava que feia anys que el poble optava a entrar en este club i finalment ara, “després d’anys de treball i esforç ens han inclòs”. “A la comarca del Matarranya ja ve molt turisme, però això serà un plus, per atraure inversions i continuar restaurant el casc antic”, apunta l’alcalde d’esta localitat declarada conjunt Historicoartístic pel seu ric patrimoni.
Enguany la llista de pobles s’incrementa amb 6 municipis més: Llerena i Jerez de los Caballeros (Badajoz), la Freixneda i Linares de Mora (Terol), Berlanga de Duero (Soria) i Poza de la Sal (Burgos). I al Matarranya, amb esta última inclusió sumen ja tres pobles, Vall-de-roures, Calaceit i la Freixneda. “Això no sols serà bo per a la Freixneda, sinó per a tota la comarca, perquè tindre tres pobles dins dels Pobles més bonics d’Espanya, és per a presumir”, reconeixia orgullós Gimeno.
Durant l’assemblea els delegats dels pobles integrants van participar en sessions de treball centrades en la preservació, digitalització i sostenibilitat d’estos municipis. L’assemblea és la principal trobada anual de l’associació i permet als membres compartir experiències i coordinar projectes que impulsen el turisme rural.