Logotips d'organismes oficials
blank

Mayte Pérez alaba el Porta a Porta després de visitar la planta de compostatge

La consellera de Presidència del Govern d'Aragó va qualificar el Porta a Porta com "un projecte d'èxit"

La consellera, el president de la Comarca del Matarranya i l'alcalde de Pena-roja de Tastavins / Foto: J.Puig

El projecte de recollida de residus Porta a Porta, implantat a 5 pobles del Matarranya, junt amb la planta de compostatge de Pena-roja de Tastavins s’han convertit en un referent com a model de reciclatge. És per això que la consellera de presidència del govern aragonèsMayte Pérez, va visitar la setmana passada la comarca per conèixer en primera persona el funcionament d’aquest model de gestió.

Les xifres que ha donat la prova pilot al Matarranya, que ha passat del 20 al 70% en tasa de reciclatge en menys d’un any, va sorprendre gratament la Consellera aragonesa. Que va alabar el treball de la comarca per complir la futura llei europea que exigeix reciclar el 50% dels residus per al 2020.

“És clau que el sistema facilite als usuaris el reciclatge i que ho puguen fer sense molèsties i de manera còmoda i el Porta a porta és un projecte que pot ser extrapolable a altres comarques amb característiques similars a les del Matarranya” va concloure Pérez. A més, va destacar que “cada dia la gent està més conscienciada, la Unió Europea ens planteja uns objectius per tenir un món més sostenible i les administracions ho estem assumint com una agenda pròpia”.

Des de la Comarca del Matarranya segueixen apostant pel sistema i per ampliar-lo a la resta de pobles del territori. Rafa Martí, president de l’ens comarcal, va recordar que “vam optar per crear llocs de treball i reciclar en origen i està funcionant molt bé i les expectatives del consell són obrir les portes a més municipis de la comarca“.

A la visita van assistir també representants comarcals així com diferents alcaldes de la zona, els quals es van poder emportar les primeres mostres de compost que s’ha processat a planta de Pena-roja amb la matèria orgànica recollida als pobles que participen en el projecte.

blank Mitjans blank