Logotips d'organismes oficials

Rècord de participació en el concurs comarcal de fotografia amb 167 obres de 54 fotògrafs diferents

Després d’endarrerir-se amb motiu de les eleccions finalment el diumenge, 17 de novembre, va tenir lloc el lliurament dels premis del Concurs fotogràfic Comarca del Matarranya

Video Thumbnail
Entrega Premis fotografia Rafels
Després d’endarrerir-se amb motiu de les eleccions finalment el diumenge, 17 de novembre, va tenir lloc el lliurament dels premis del Concurs fotogràfic ‘Comarca del Matarranya‘, que està compost per dues modalitats: ‘Entorn, paisatge i medi ambient’ i ‘Valors del Matarranya’. Aquest concurs s’ha co

Després d’endarrerir-se amb motiu de les eleccions finalment el diumenge, 17 de novembre, va tenir lloc el lliurament dels premis del Concurs fotogràfic ‘Comarca del Matarranya‘, que està compost per dues modalitats: ‘Entorn, paisatge i medi ambient’ i ‘Valors del Matarranya’. Aquest concurs s’ha consolidat com un clàssic anual en el qual hi participen fotògrafs de la comarca, però també aficionats de zones veïnes i turistes.

El concurs fotogràfic Comarca del Matarranya és una iniciativa que pretén, a través de la fotografia, posar en valor el patrimoni natural i cultural del territori. Per aquest motiu hi ha establertes diferents categories amb l’objectiu focalitzar als artistes en les variades riqueses amb què compta el territori.

Les fotografies presentades també serveixen per a ampliar l’arxiu fotogràfic de la Comarca. A més, enguany s’ha aprofitat l’aniversari del concurs per preparar una exposició commemorativa, amb les fotografies guanyadores dels darrers 25 anys. Les dues mostres, la del concurs d’enguany i la dels 25 anys, està previst que s’exposin pels diferents pobles del Matarranya que les sol·liciten de manera itinerant.

En aquesta edició han aconseguit rècord de participació amb 167 obres de 54 fotògrafs diferents. El primer premi de la categoria ‘Entorn i paisatge’ va ser per David Sánchez amb la fotografia ‘Lágrima de almendro’, en ‘Fauna’ va guanyar Jaime Charles amb ‘Esos ojazos negros’. El premi especial ‘Arbres singulars’ va ser per Alicia Abril amb la foto titulada ‘Subir al tilo’. Pel que fa a la modalitat Valors del Matarranya, el premi a oficis, activitats tradicionals i festes va ser per Carlos Puertolás amb ‘El diablo llama a la Puerta’, en categoria d’arquitectura popular el premiat va ser Joaquín Querol amb la imatge ‘Atardecer enmarcado’. El premi especial dedicat en esta edició a les fonts de fora dels nuclis urbans va ser per Juan Romera i la seua foto ‘Aires de tormenta’.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans