Logotips d'organismes oficials
blank

La fibra òptica podria arribar a meitat gener als primers municipis

Fondespatla, La Torre del Compte i Arenys de Lledó ja tenen tot el cablejat instal·lat

Fondespatla és el municipi en el qual els treballs estan més avançats. / Foto: NDM

El desplegament de fibra òptica ja és una realitat al Matarranya. La companyia Embou Més Mòbil va anunciar fa uns mesos el projecte que dotarà de fibra òptica als 18 municipis de la comarca en un moment en què els recursos tecnològics s’han convertit en un reclam de primera necessitat per a implantar nous projectes a la zona.

Les primeres localitats a portar endavant el projecte han estat Fondespatla, La Torre del Compte i Arenys de Lledó. “Fondespatla és el municipi més avançat, tenim ja tot el poble cablejat i fusionat. Ara estan muntant els equips de capçalera”, va explicar Sergio Puyo, de Puyo Àrea Tecnològica responsable de projecte Embou al Matarranya. En aquesta localitat es preveu que es comence a donar cobertura d’aquest tipus a meitat gener. Per la seua banda, La Torre del Compte i Arenys de Lledó han completat ja a el 100% el cablejat i estan en el procés de fusió de fibra.

De moment, el projecte s’està desenvolupant amb normalitat. Tant els ajuntaments com els veïns s’han mostrat predisposats a la continuïtat del projecte. “Excepte el petit episodi de pluges que patim, el temps tampoc ens ha interromput massa, pel que de moment els terminis s’estan complint completament”, va explicar Puyo.

El desplegament continuarà per Pena-roja de Tastavins, Fórnols i Valljunquera

Les reunions amb alcaldes i veïns de la resta de municipis seran la següent fase del projecte per així informar d’aquest proper servei. “És d’agrair que mostren la seua predisposició perquè també necessitem la seua ajuda al realitzar el cablejat a les façanes de la localitat”, va admetre Puyo.

El desplegament també reforça tota la xarxa dels amples de banda que en el pròxim any millorarà tant a transmissió com la velocitat perquè la inversió del grup Més Mòbil siga viable i funcione del tot.

Si les previsions no fallen, a finals de 2020 el Matarranya comptarà definitivament amb la connexió de fibra òptica. Les tarifes oscil·laran entre 20 i 30 euros i la velocitat entre 50 i 100 megues que podran augmentar-se en casos puntuals.

REDACCIÓ

 

blank Mitjans blank