Logotips d'organismes oficials

Continuen arranjant-se los problemes d’abastiment d’aigua i d’accessos viaris

La DPT preveu obrir avui accessos a tots els municipis, mentre que els bombers estan transportant aigua als pobles que s’han quedat sense aigua de boca.

Els veïns i veïnes han treballat incansablement per obrir accessos a dins del mateix municipi. / Foto: M. Jiménez.

Ahir alguns alcaldes es trobaven preocupats per l’abastiment d’aigua als seus municipis. En tant que este subministre depèn directament de l’electricitat, s’havia vist interromput en molts de pobles per la manca de llum al llarg dels darrers dies.

Ahir l’alcalde de Mont-roig, José Ramon Guarc, comentà “estem funcionant en la reserva d’aigua del dipòsit però en breus s’acabarà”. En este sentit, des del municipi havien sol·licitat a Endesa solucions: “Ens han dit que estan intentant reconèixer la línia en helicòpter per a veure com ho reparen. Natros sol·licitem un generador”, afegí Guarc.

Però Mont-roig no ha estat l’únic en sofrir este problema. Altres municipis també han tingut mancança d’abastiment d’aigua de boca al llarg de les darreres jornades. Alguns, com Beseit, van estar gairebé 18 hores sense aigua per beure, cuinar o rentar-se. D’altres ho han estat encara molt més, com Lledó, Valjunquera i La Torre.

Justament ahir els bombers de la DPT es van mobilitzar i van portar aigua a alguns d’estos pobles. El que ha tingut que esperar més ha estat Mont-roig, al qual s’està planificat que arribe avui mateix l’aigua.

L’altra problemàtica que queda parcialment per resoldre és l’accés a les principals vies de circulació. En este sentit, la DPT ha informat que tots els nuclis de població tindran avui vies obertes.

Recordem que des del passat dilluns les llevaneus de diferents institucions han estat treballant però amb dificultats. L’alcalde de Fórnols, Daniel Ferrer, comentà: “les llevaneus no van poder obrir alguns vials perquè es desestabilitzaven de la gran quantitat de neu que hi havia”. D’aquesta manera, s’espera que ara, amb la fossa de la neu, es puguin acabar d’obrir estos accessos.

A banda, veïns i ajuntaments han estat treballant incansablement en obrir els accessos des dels seus municipis a estes carreteres principals: “les llevaneus obrien les carreteres, però feia falta que els cotxes poguessin accedir des de dins dels pobles”, ha afegit Ferrer.

SABINA COLOMÉ
Mitjans