Logotips d'organismes oficials

El vicepresident de la DPT ha visitat avui el Matarranya per comprovar els desperfectes del temporal

Els darrers dies des de la Diputació Provincial de Terol s’han dut a terme diversos serveis al Matarranya, atenent tant a les necessitats viàries com a les de subministrament d’aigua.

Visita del vicepresident de la DPT, Alberto Izquierdo, al dipòsit d'aigua de Valjunquera. / Foto: NDM

Des d’ahir els bombers del parc Alcanyís han estat transportant aigua als municipis del Matarranya que ho necessitaven. Valjunquera, La Torre i Lledó han rebut 300.000 litres d’aigua fins al dia d’avui i es preveu que continuen requerint este servei durant les properes jornades. De moment, estos municipis no poden disposar d’aigua de boca ja que l’electricitat no arriba fins a la maquinària de subministrament.

La poblema podria agreujar-se en les properes jornades ja que algunes reserves d’aigua municipals es troben al límit, com les de Massalió i La Fresneda.

Per a conèixer la situació de primera mà, el vicepresident de la DPT, Alberto Izquierdo, ha visitat avui el Matarranya, reunint-se en diversos alcaldes i consellers. A Valjunquera, acompanyat per la diputada Berta Zapater, ha estat rebut per l’alcaldessa i diputada provincial Susana Traver. La reunió s’ha centrat en visitar el dipòsit en el que els bombers han ingressat 168.000 litres entre ahir i avui.

Pel que fa a l’operatiu de viabilitat hivernal, des d’ahir tots els municipis que estan a dins del sector que correspon a la DPT tenen, com a mínim, una via de comunicació oberta. Avui, els operatius s’han centrat en millorar l’estat de les carreteres i les vies secundàries, eixamplant els carrils de circulació i netejant-los d’arbres i despreniments.

Per la seva banda, el president de la DPT, Manuel Rando, ha declarat que “la situació poc a poc es va normalitzant tot i l’excepcionalitat de la conjuntura viscuda els darrers dies, dins de les conseqüències que ha tingut l’ocorregut”.

Rando també ha comentat que dijous a la nit la DPT, juntament en Endesa i Telefònica, van repassar tots els pobles per tal d’aconseguir el restabliment urgent dels serveis que estes empreses donen al territori. “Estem exercint tota la pressió que està a les nostres mans i les empreses saben que tenen tots els mitjans de les administracions a la seua disposició per a fer la seva feina”.

A més, s’ha posat a disposició dels alcaldes i alcaldesses un correu electrònic específic en el que poden enviar el llistat amb els danys causats per ‘Gloria’. “Vull agrair als alcaldes, consellers, responsables i veïns tota la seva intensa feina per donar solució a esta problemàtica”, ha conclòs el president.

REDACCIÓ
Mitjans