Logotips d'organismes oficials

La Comarca i la DGA s’uneixen per a aconseguir voluntaris de Protecció Civil

Actualment el nombre de voluntaris és baix amb només uns deu voluntaris

Rafa Matí, president de la Comarca, reunit amb els coordinadors de Protecció Civil a nivell autonòmic. / Foto: J. Puig

“Necessitem voluntaris compromesos a puguin acudir quan se’ls necessiti”, va ressaltar Rafa Martí. Els membres del Consell Comarcal i els coordinadors de Protecció Civil a nivell autonòmic es van reunir a finals de febrer en la seu comarcal de Vall-de-roures amb la finalitat d’intentar portar l’agrupació al seu màxim rendiment.

Des del canvi de govern del passat any, els representants de l’agrupació a Aragó van voler acudir al territori per a conèixer de primera mà el mètode d’actuació en el Matarranya i als voluntaris que també van acudir a la trobada. Totes dues parts van expressar el seu acord en què el nombre de voluntaris actual és baix, fet que intentaran solucionar amb una futura reunió dels representants amb el Consell d’Alcaldes territorial per a explicar la funció i les responsabilitats que abasten les figures d’alcaldia.

Una de les qüestions més preocupants és la falta de voluntaris, un número que decau a poc a poc després del pic d’interessats que va haver-hi a l’inici de l’agrupació. Aproximadament un 30% dels voluntaris de Protecció Civil s’han desvinculat de l’agrupació en els últims anys. Així i tot, des de la Comarca, Rafa Martí va assegurar que “ara mateix comptem amb uns 10 voluntaris, però els que estan, estan compromesos; no pretenem aconseguir 30 o 40 interessats que no es comprometin”.

Una agrupació fonamental que serveix com a suport a serveis especialitzats com la Unitat Militar d’Emergències o als Bombers i que intervé en un segon pla en serveis de suport, prevenció i ajuda en cas de situacions extremes.

La reunió amb els representants autonòmics també va abordar la revisió del Pla de Protecció Civil en l’àmbit comarcal que es va redactar fa més de deu anys. “Actualment la zona té altres necessitats, el patrimoni i els edificis han canviat. Pel que fa al turisme, caldria fer especial èmfasi en les zones massificades a l’estiu i el risc d’incendis”, va explicar Martí.

Video Thumbnail

Reunio Proteccio Civil

"Necessitem voluntaris compromesos a puguin acudir quan se'ls necessiti”, va ressaltar Rafa Martí. Els membres del Consell Comarcal i els coordinadors de Protecció Civil a nivell autonòmic es van reunir a finals de febrer en la seu comarcal de Vall-de-roures amb la finalitat d'intentar portar l'agru

PAULA VIVER
Mitjans