Logotips d'organismes oficials

Quatre noves escoles infantils i ampliació d’aules a altres sis per frenar la despoblació

L'eliminació de la necessitat de comptar un mínim de cinc alumnes per a accedir al finançament és un dels motius que ha fet que augmentin les escoles infantils

Xiquets gaudint en l'escola d'estiu. / Foto: NDM

La Diputació General d’Aragó en el seu objectiu per lluitar en l’àmbit rural i fer-lo créixer ha acordat l’ampliació de les escoles en els convenis amb sis ajuntaments d’entre els quals es troben municipis del Matarranya. Entre els pobles beneficiats per l’ampliació estan Adahuesca, Alcorisa, Calaceit, Ejea, Villanueva de Gállego i la Comarca del Matarranya.  Paral·lelament, també s’han creat quatre nous convenis per a quatre noves escoles infantils en Alloza, Campo, Fayón i Siétamo.

Un dels motius del fet que augmentin cada any el nombre d’escoles infantils en la Comunitat és l’eliminació per part del Departament de la necessitat de comptar un mínim de cinc alumnes per a accedir al finançament. D’aquesta manera s’ha possibilitat que puguin reobrir-se escoles infantils en el medi rural, especialment en municipis petits.

En aquests moments, el Govern d’Aragó finança el professorat d’unes 200 escoles infantils (període de 0 a 3 anys), amb una inversió de gairebé 10 milions d’euros. Educació es fa càrrec de les despeses de personal d’aquests centres, situats en 152 municipis diferents de les tres províncies. En aquests centres inicien la seva etapa escolar més de 5.500 menors.

REDACCIÓ
Mitjans