Logotips d'organismes oficials

Se suspenen tres de les fires més importants del territori

Queretes, La Freixneda i La Portellada ja han cancel•lat els seus dies firals

La fira de La Freixneda té lloc sempre per a Setmana Santa / Foto: P.Viver

Els actes més concorrits al Matarranya per al bon temps son les fires. Este any, el coronavirus s’ha emportat ja tres fires, dos d’elles considerades de les més importants al Matarranya. La fira de La Portellada, la de Queretes i la de La Freixneda no podran desenvolupar-se, almenys, de moment.

La Freixneda celebre any rere any la seua fira per a Setmana Santa. La fira d’antiguitats, un dels actes més importants del poble, este any ha quedat cancel•lada. “És una cancel•lació no sol perquè volem respectar les dates d’altres fires del territori, sino perquè també es una fira que se relacione molt directament en Setmana Santa”, va explicar Frederic Fontanet, alcalde de La Freixneda. Per al municipi es la primera vegada que se veuen en l’obligació de cancel•lar l’acte.

La coneguda Fira del Vi de Queretes també ha estat cancel•lada. No sol la fira, sino que durant estos mesos també s’han cancel•lat a Queretes la Trobada de Bandes i la Trobada de Bolillos. “Un mes bastant important culturalment per al poble”, segons va contar el seu primer edil, Fernando Camps.

La fira del Jardí i el Hort de La Portellada tampoc es celebrarà este any. L’Ajuntament va decidir cancelarla per a l’any que ve com a mesura preventiva. “En cas de que aquell dia puguem ajuntar-mos perquè hague millorat la situació, podrem reunir-mos los del poble, però ho faríem sobre la marxa”, va explicar Gloria Serrat, alcaldessa de La Portellada. La fira de Vall-de-roures, que es celebre també el primer cap de setmana de maig, haurà d’esperar a ver com evoluciona la situació, encara que s’hauran d’evitar grans aglomeracions de gent i podrie haver de modificar-se.

REDACCIÓ
Mitjans