Logotips d'organismes oficials

L’IES Matarranya s’adapte per complet a les noves tecnologies

Per part de l'alumnat esta manera de fer classes ha tingut una molt bona acceptació

Video Thumbnail
Ies Matarranya en linia
Els alumnes de l'institut de Vall-de-roures continuen fent classes en línia a pesar del confinament. "El més difícil ha estat haver de posar en marxa un sistema educatiu nom en tan poc temps", després de l'alarma cap de setmana per davant i en dos dies se va haver d'implantar el sistema en línia a t

Els alumnes de l’institut de Vall-de-roures continuen fent classes en línia a pesar del confinament. “El més difícil ha estat haver de posar en marxa un sistema educatiu nom en tan poc temps”, després de l’alarma cap de setmana per davant i en dos dies se va haver d’implantar el sistema en línia a tot l’institut, encara que alguns dels docents ja ho feien anar. Des de la jefatura d’estudis s’afirme que tant direcció com administració i docència es van implicar des del principi per a poder aconseguir el repte en el menys temps possible.

Després d’haver superat la primera setmana, José Ramón Guarc, cap d’estudis va fer balanç dels tres dies en què se van fer anar estes tecnologies i en els que els alumnes s’estan habituant a fer videoclasses i que arriben les feines via correu electrònic o a través de Google Classroom. L’institut del Matarranya ja va implantar fa tres anys una plataforma integrada d’un sistema de gestor de correus, un espai al núvol per a compartir documents i una aplicació de videoconferències de fins a 250 persones, el que fa més fàcil habituar-se a donar classe en línia. “El que més ens ha costat és regular el nivell de treball per als alumnes i compaginar les classes en la conciliació familiar”, va explicar el representant del centre.

Els 50 professors que impartixen classes al centre també s’han d’organitzar. De moment, l’equip fa reunions a través de plataformes de videoconferència a les que participe tot el professorat amb la intervenció de l’equip directiu. Els claustres, de fet, asseguren que ja són molt més ràpids i efectius amb la distància.

Per part de l’alumnat esta manera de fer classes ha tingut una molt bona acceptació, “encara que els hi ha vingut de repent, no hi ha grans resistències”. Els primers resultats mostren alguna que altra càrrega excessiva de treball que podrie vindre de l’augment d’autonomia que es requerix dels alumnes en esta nova manera de treballar. Des del centre, això es veu com una oportunitat perquè ells mateixos aprenguen una nova manera d’organitzar-se i documentar-se.

No sense també tenir en compte a tots aquells que no tenen accés a internet o a un equip des del que poder connectar-se. “Donem per fet que tot lo món ho pot fer, però hi ha gent que no té accés tampoc a un mòbil”, va explicar Guarc. En este sentit, des de l‘IES Matarranya s’està preparant temari per a enviar per correu a l’alumnat del centre i que tots els alumnes puguen seguir amb la seua educació.

Les avaluacions i el curs, de moment, estan en l’aire. “Tenim clar que ara lo prioritari és evitar los contagis del virus i les avaluacions ja vindran. Si hem d’agafar uns dies de juliol ho farem”, va afirmar Guarc. Els alumnes de segon de batxillerat que hauran de presentar-se a les proves d’accés a la universitat són els que més preocupen al centre. El Departament d’Hosteleria, amb un gran component pràctic, han suspès les seues pràctiques i adaptaran los materials per a poder assimilar-se lo màxim possible a les classes al centre.

PAULA VIVER
Mitjans