Logotips d'organismes oficials

El Centre de Serveis Socials de la Comarca ofereix atenció especial a persones grans o dependents durant aquests dies

L'atenció a persones que pateixen violència de gènere també s'ha reforçat.

La Comarca garanteix la prestació del servei d'ajuda a domicili a la gent gran, discapacitats i dependents. / NDM

El Centre de Serveis Socials de la Comarca és l’únic que ha doblat la seva actuació en aquests dies. No només en mantenir els seus serveis, sinó que el centre ha establert unes pautes d’actuació a fi de que tots els sectors de població puguin contactar amb les professionals del centre.

Davant l’emergent crisi sanitària i social actual, la gent gran i els dependents són uns dels sectors vulnerables que necessiten una especial atenció per part de la societat. Per això, el Centre de Serveis Socials comarcal ha posat a disposició un seguit de serveis als quals poden accedir aquests col·lectius.

La Comarca comptarà amb un telèfon d’atenció immediata. A més, els Serveis Socials han centralitzat la comunicació en un únic telèfon i adreça de correu electrònic. Qualsevol interessat pot posar-se en contacte a través del 978890882 o del correu electrònic ssb@matarranya.org per a qualsevol tipus d’urgència

A més, la Comarca garanteix la prestació del servei d’ajuda a domicili a la gent gran, discapacitats i dependents mentre romanguin les circumstàncies excepcionals que motiven l’estat d’alarma.

La Comarca també ha posat a disposició un servei de teleassistència domiciliària tenint en compte la situació d’aïllament de persones grans i coneixent que molts usuaris del servei resideixen sols. El servei de teleassistència es posarà en contacte amb l’administració comarcal quan es detectin casos en què necessitin de qualsevol tipus d’atenció.

Un servei directament vinculat amb el Telèfon del Major posat a disposició pel Govern d’Aragó. El 900 25 26 26 és un servei gratuït que proporciona atenció immediata, informació, derivació i suport emocional a les persones majors de la Comunitat Autònoma d’Aragó, especialment a les que viuen soles amb edats avançades, amb la finalitat de reduir la seva solitud i combatre el risc d’aïllament i exclusió social, i aquells que puguin estar rebent maltractaments mitjançant la promoció i assegurament del bon tracte.

 

Telèfon contra la violència de gènere

Cal recordar que el Centre Comarcal de la Dona de la Comarca del Matarranya disposa d’assessoria psicològica per a totes aquelles dones víctimes violència de gènere. En la conjuntura actual de confinament, la situació de les dones podria agreujar-se en quant a freqüència d’agressions físiques o psicològiques derivades de la situació excepcional i l’estrès. La Comarca recorda que el Govern d’Aragó i l’Institut Aragonès de la Dona ofereixen un telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista obert les 24 hores del dia.

En aquest sentit, la Comarca difon la disponibilitat d’Alercops, una aplicació per al telèfon mòbil amb geolocalització i possibilitat d’alarma immediata a la Guàrdia Civil. Durant el confinament a causa de l’epidèmia de l’COVID-19 les víctimes podrien sentir-se més vulnerables davant de casos de violència de gènere. L’aplicació pot descarregar-se iOS i Android i té diverses funcionalitats.

L’administració recorda que en el cas de patir violència de gènere, a més d’aquesta aplicació, es recomana que, si fos necessari, no es dubte en trucar i / o connectar amb la policia en les ocasions que vagin a comprar o a la farmàcia. Els serveis d’atenció a la víctima de gènere segueixen completament operatius.

A més, el Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya ha llançat una guia d’actuació per a aquestes persones en la permanència domiciliària a causa de l’COVID-19.

REDACCIÓ
Mitjans