Logotips d'organismes oficials

La Diputació Provincial de Terol incita a seguir les recomanacions i agraeix la solidaritat

La institució provincial ha posat a disposició noves vies de comunicació amb els alcaldes

La província de Terol destaca en aquesta crisi sanitària pels pocs recursos sanitaris i la concentració dels contagis del COVID-19. La baixa densitat de població i la majoria de la població envellida són les dues cares per les quals lluita aquesta província.

La Diputació de Terol ha establert diferents vies de comunicació amb els ajuntaments de la província per a solucionar tots els dubtes que els puguin sorgir davant les mesures legals aprovades per diferents administracions per a lluitar contra el coronavirus. Així, s’ha habilitat un espai a la web de la institució provincial, en el qual es recopilen totes les informacions d’interès per als ajuntaments, que també es remeten a tots els alcaldes via telefònica, intentant respondre també a tots els seus dubtes. Un fet que va destacar el president provincial, Manuel Rando, “no em vull oblidar dels alcaldes i alcaldesses que estan liderant aquesta crisi”, va incidir el president, qui va afirmar que pel moment s’acaten les normes a la perfecció tot i que “no cal baixar la guàrdia en cap moment”.

Rando, respecte a les dades actuals de contagiats, va afirmar que no són dades altament alarmants respecte a altres ciutats i províncies espanyoles. Malgrat això, el president va incidir en la importància de respectar “que no vinguin” pel bé de la població dels pobles i de la població en general, especialment per l’envelliment del territori. “Hem d’estar expectants per a mantenir aquesta situació”, va explicar Rando. El president va aprofitar per a denunciar públicament les conductes irresponsables que es van donar els primers caps de setmana de confinament en els quals els municipis de la província van tornar a rebre a habitants de les grans ciutats.

D’altra banda, els casos a Terol romanen aïllats. “A la nostra província s’estan donant els casos concentrats, fet que és relativament positiu”. Les residències de majors concentren més de la meitat de la població afectada de la província, la qual cosa facilita el control de l’expansió de l’epidèmia.

L’entitat provincial continua prestant tots els serveis. “Estem a la disposició de tots”, va explicar Rando. El president també forma part del CECOP o pla de coordinació a nivell provincial per la ràpida propagació del COVID-19. “Crec que estem fent molt bona feina de coordinació tant a nivell autonòmic com provincial i municipal”, va afirmar.

Els ajuntaments més petits de la província han de solucionar per si mateixos totes les necessitats dels veïns. “Ens oblidem de la gran labor d’alcaldes i regidors per a servir als seus pobles sense demanar res a canvi”, va dir Rando, “els dono tot el meu reconeixement i el de tots els habitants de Terol”. Després del pas de la borrasca Gloria i l’actual emergència sanitària, el president va voler recalcar l’especial labor dels representants a nivell municipal, no sense deixar enrere l’esment a sanitaris i personal que proveeixen a les superfícies alimentàries.

Des de la Diputació Provincial, a més, es va recalcar el seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries. “Tot això passarà, però per a això hem d’assumir les responsabilitats personals. No tot és cosa dels sanitaris, ni dels alcaldes, ni de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat , sinó de cadascú”, va explicar. El president va aprofitar per a agrair totes les mostres de solidaritat de la província.

REDACCIÓ
Mitjans