Logotips d'organismes oficials

Els Agents de Protecció per la Naturalesa i Bombers es posen a la disposició de Protecció Civil

S'estan encarregant de distribuir el material sanitari i desinfectar els municipis amb més urgència

El servei d'extinció d'incendis ha posat a deposició 75 vehicles dels quals 30 són autobombes amb la tasca de desinfectar les comarques. / Foto: NDM

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, com a mesura davant de la crisi sanitària, ha posat en disposició del CECOP i Protecció Civil a un total de 375 Agents de Protecció per a la Naturalesa. Els quals, a més de vigilar els espais naturals, s’estan encarregant de distribuir el material sanitari proporcionat per l’Institut Aragonès de Serveis Socials a les residències de majors de tot el territori aragonès. Fins al moment s’han repartit 128.000 màscares, 900 pantalles facials, 2.500 bates, 150.000 guants i 1.700 litres d’hidrogel, baix la coordinació del 112.

D’altra banda, pel que fa al servei d’extinció d’incendis de Sarga, s’han posat a disposició del CECOP 253 professionals a més de 75 vehicles dels quals 30 són autobombes amb la tasca de desinfectar les comarques. És un operatiu que es troba treballant dins dels denominats serveis essencials en règim d’atenció continuada, per la qual cosa hauria de cobrir qualsevol emergència per incendis forestals atenent-la en un termini màxim de 15 minuts.

Són els presidents de les diferents comarques els que es posen en contacte amb Protecció Civil per a sol·licitar aquest servei que arriba on no arriben altres mitjans. Cal recordar que voluntàriament les organitzacions agràries es van posar a la disposició del CECOP per a dur a terme tasques de desinfecció que estan realitzant en coordinació amb els ajuntaments.

REDACCIÓ
Mitjans