Logotips d'organismes oficials

Unió d’esforços per afrontar la crisi que viu el ‘destí Matarranya’

Tres iniciatives destinades a diferents sectors de població però amb un objectiu comú: donar visibilitat al Matarranya i mantenir la pròpia identitat com a destinació turística

El PEC pretén unir esforços per afrontar la situació que viu el 'destí Matarranya'. / Foto: NDM

Durant aquests dies de confinament la Comarca de l’Matarranya està oferint informació d’interès als seus veïns, a través del web i les xarxes socials. En aquests moments d’incertesa i preocupació, es fa necessari que aquesta administració pública sigui, més que mai, un instrument de col·laboració i informació.

Per aquest motiu, i perquè hi ha una gran preocupació en tots els sectors econòmics del territori, s’ha decidit llançar diverses iniciatives a través de la constitució d’una taula de treball, a la que s’ha anomenat PEC (Pla Estratègic de Crisi), la formació de la qual pretén unir esforços per afrontar la situació que viu el ‘destí Matarranya‘. Un grup que està format per l’Associació d’Empresaris de l’Matarranya, diversos empresaris turístics no associats i el Departament de Turisme de la Comarca.

Arran d’aquesta conjunció s’han establert tres accions, cadascuna de les quals té un objectiu particular.

En aquest sentit, i per tal de donar valor al que es produeix i elabora al Matarranya ha nascut la proposta ‘La cassola de l’Matarranya‘. En el marc de la pàgina web i les xarxes socials de Turisme de l’Matarranya cada divendres s’ofereixen receptes que han estat elaborades per voluntaris, ja siguin mestresses de casa, cuiners professionals, amants de la gastronomia o joves. Totes les receptes tenen, com a mínim, dos productes relacionats amb el territori per tal de promoure el producte de proximitat. Fins a la data s’han proposat receptes com els bunyols de quaresma, el magre amb tomàquet o els bunyols de bacallà. La iniciativa pretén animar i entretenir els veïns i les persones vinculades a la Matarranya.

Alhora, des de la taula del PEC també s’està treballant per aconseguir que cuiners, influencers o amants de la gastronomia d’altres territoris se sumin a la proposta, donant visibilitat al Matarranya. En aquest sentit, per facilitar l’accés a productes de la comarca, cada setmana s’estan enviant lots a altres territoris. Així doncs, la proposta aspira a generar un impacte en xarxes socials que permeti donar visibilitat a la comarca i els seus productes.

Paral·lelament s’ha originat ‘Matarranya solidari‘, que engloba la creació de bons d’allotjament, restauració, serveis turístics i productes alimentaris per a oferir-los a sectors, principalment el sanitari, com a gest d’agraïment pel seu treball, esforç i valentia. Es tracta d’una proposició que està en fase de definició, de manera que se segueixen recollint les ofertes solidàries, alhora que s’intenta definir el col·lectiu que podrà gaudir-les.

Finalment, i amb l’objectiu d’aconseguir la fidelització dels viatjants, ha sorgit una acció destinada a rememorar els bons records que els visitants han tingut del Matarranya. Des de l’entitat comarcal s’ha enviat un model de carta perquè els actors turístics, de forma voluntària, puguin fer-la arribar als seus clients o usuaris. A través d’aquesta i d’un vídeo promocional, es pretén evocar la part humana del territori i l’estima pel Matarranya, fomentant la fidelització d’aquests usuaris perquè, quan acabi el confinament, tornin de nou a visitar el territori.

Tres iniciatives destinades a diferents sectors de població però amb un objectiu comú: donar visibilitat al Matarranya i mantenir la pròpia identitat com a destinació turística.

SABINA COLOMÉ
Mitjans