Logotips d'organismes oficials

La Comarca compra i reparteix material de protecció als centres de salut i als pobles del Matarranya

S'han repartit equips de protecció individual, màscares FFP1 I FPP2, gel hidroalcohòlic, guants i pantalles protectores

El Govern d'Aragó seguirà enviant material almenys un cop per setmana. / Foto: J. Puig

Al llarg dels passats dies la Comarca del Matarranya ha estat comprant i distribuint material de protecció contra la COVID-19 en dos àmbits.

D’entrada, després de la primera reunió celebrada per la Unitat de Coordinació Operativa Comarcal del Matarranya, els responsables sanitaris del territori van assenyalar la manca de material als centres de salut. Així doncs, des de la institució comarcal es va prosseguir a comprar el material que els professionals van especificar i es va repartir als centres de salut de Vall-de-roures i Calaceit. “No vam poder comprar material sanitari però sí un material que els permetés estar més protegits en el seu treball”, ha comentat Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya.

D’altra banda, el Govern d’Aragó va enviar material a la Comarca amb la finalitat que fos repartit pels diferents pobles. “Els municipis havien fet un llistat amb la gent que tenien treballant en cada localitat i sobre aquest llistat de necessitats distribuïm el material”, va concretar Martí. “Sobretot s’ha tingut en compte a les persones que treballen al carrer, com és el cas dels empleats de les brigades municipals”, va especificar el president.

El dissabte 11 d’abril la Comarca va començar a repartir el material de protecció contra la COVID-19 a tots els municipis del Matarranya. El repartiment, que es va realitzar en dues rutes, va comprendre el transport d’equips de protecció individual (EPI) per al personal essencial de les brigades dels ajuntaments. A més, el material procedent del Centre d’Emergències 112 SOS Aragó (Servei de Protecció Civil de el Govern d’Aragó), consistent en màscares FFP1 I FPP2, gel hidroalcohòlic, guants i pantalles protectores.

El material arriba bastant en comptagotes. L’únic que podem fer nosaltres és distribuir-ho”, va concretat Martí. Va afegir: “S’ha muntat un punt d’operació on es concentra tot el material i des d’allà es distribueix segons les prioritats. Òbviament el material sanitari va per als sanitaris, el de l’Institut d’Assistència Sanitària per a les residències i després el material específic per als consells comarcals i els diferents ajuntaments “.

En total es van repartir 35 EPI al personal de les brigades municipals, 350 màscares de tipus FFP1, 35 pantalles protectores, 720 guants, 72 gels hidroalchòlics i 25 mascaretes FFP2, en funció de les necessitats de cada localitat.

Martí va incidir que “l’administració comarcal agraeix a l’Agrupació de Protecció Civil de la Comarca la cessió del material corresponent a aquesta als ajuntaments. L’agrupació va rebre una de les dues caixes i, excepte 10 màscares FFP2, han cedit als consistoris el gel i les màscares FFP1 “.

En les properes reunions de la Unitat de Cooperació Operativa Comarcal Matarranya s’analitzaran les noves necessitats per si s’hagués de tornar a comprar material per als centres de salut. Mentrestant, el Govern d’Aragó seguirà enviant material, com a mínim, un cop per setmana.

Video Thumbnail

Repartiment de material proteccio i sanitari des de la Comarca del Matarranya

Al llarg dels passats dies la Comarca del Matarranya ha estat comprant i distribuint material de protecció contra la COVID-19 en dos àmbits. D'entrada, després de la primera reunió celebrada per la Unitat de Coordinació Operativa Comarcal del Matarranya, els responsables sanitaris del territori van

REDACCIÓ
Mitjans