Logotips d'organismes oficials

La Comarca del Matarranya avança les subvencions a les entitats socials

Tota la junta va votar per unanimitat a favor d'atorgar l'ajut que correspon a una partida de 12.000 euros

Video Thumbnail
Subvencio associacions socials Comarca
El Consell Comarcal del Matarranya es va reunir esta setmana via telemàtica en junta de govern per anticipar les subvencions que atorguen anualment a les associacions socials del territori. Coneixedora de la situació complicada a la qual s'enfronten estes entitats, l'administració comarcal els ha vo

El Consell Comarcal del Matarranya es va reunir esta setmana via telemàtica en junta de govern per anticipar les subvencions que atorguen anualment a les associacions socials del territori. Coneixedora de la situació complicada a la qual s’enfronten estes entitats, l’administració comarcal els ha volgut donar suport perquè puguin seguir duent a terme la tasca social que realitzen a la zona.

Anualment la Comarca del Matarranya signa un conveni de col·laboració amb diferents associacions socials, com són: Asociación Pro Salud Mental Bajo Aragón (ASAPME), la Asociación Familiares de Enfermos de Alzheimer (AFEDABA), la Agrupación Turolense de Asociaciones de Personas con Discapacidad Intelectual (ATADI), la Asociación Bajoaragonesa Turolense de Toxicómanos i Alcohólicos Rehabilitados (ABATTAR) i l’Assamblea Comarcal de Creu Roja.

Davant la situació actual generada per la pandèmia de la Covid-19, estes associacions es troben en situacions difícils pel que fa a liquiditat i des de l’administració comarcal han decidit donar-los un cop de mà avançant-los la subvenció que ja tenien aprovada en els pressupostos.

Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya, destacar el treball d’estes associacions: “són bàsiques per al territori perquè fan una labor social molt important”. I va explicar l’actuació del consell perquè “ens hem de preparar per a després de la pandèmia i seria molt important que estes associacions segueixin treballant i per això des de Comarca hem decidit recolzar-los i donar-los ja la subvenció.

En estos moments tots els processos administratius es troben paralitzats, però es pot aixecar la paralització en casos urgents derivats de la situació d’emergència actual. Tota la junta va votar en unanimitat en favor d’atorgar l’ajut que correspon a una partida de 12.000 euros.

Durant la junta van aprofitar per posar al dia a tots els consellers dels serveis essencials que s’estan duent a terme des del Consell Comarcal des que es va decretar l’estat d’alarma. A més van començar a replantejar-se la tornada a l’activitat un com passi l’emergència sanitària. “Haurem d’adequar els pressupostos que ja tenim aprovats des de l’octubre a la nova situació, tenint en compte les activitats que es podran anar fent i les que no”, va declarar Martí.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans