Logotips d'organismes oficials

La UCOCAL difon un document amb recomanacions enfront la COVID-19

A més, des de l'àmbit mèdic s'està preparant un altre document comarcal amb un protocol específicament sanitari

Les properes setmanes començarà el desconfinament, motiu pel qual cal establir protocols clars. / Foto: J. Puig

Enfront la crisi sanitària que s’està vivint arreu de l’Estat, la Unitat de Coordinació Operativa de la Comarca del Matarranya se segueix reunint setmanalment. En la tercera trobada, duta a terme esta setmana, s’ha emfatitzat la necessitat d’elaborar protocols per al desconfinament a nivell comarcal.

I és que, tal com va anunciar el president de el Govern Espanyol, aquest procés passarà per diferents fases en què és escencial mantenir les normes i ser caut.

Per això, els diferents representants de la UCOCAL han preparat un document amb recomanacions per als habitants del Matarranya, disponible a les pàgines 9 a 13 del periòdic Notícies del Matarranya nº175 i, també, a la pàgina web de la Comarca del Matarranya.

Paral·lelament, des de l’àmbit mèdic també s’està elaborant i ultimant un altre document amb recomanacions sanitàries. “Volem que sigui un document útil, de fàcil lectura i que pugui arribar a totes les persones perquè sàpiguen com actuar en el present i en el futur“, va remarcar el metge Daniel Ferrer.

“Les properes setmanes seran un repte per a tothom. Seran uns dies en què es reduiran les restriccions però tots hem de ser molt conscients de prendre les mesures adequades perquè no hi hagi un repunt de casos, com ha passat en altres països. Hi ha d’haver responsabilitat social i ser molt prudents, donant passos curts però constants “, ha conclòs el sanitari.

SABINA COLOMÉ
Mitjans