Logotips d'organismes oficials

Les ITVs aragoneses obren al públic en la fase 1 de la desescalada

A partir d'avui, 11 de maig, es podrà passar la ITV sol·licitant cita prèvia

A Aragó hi ha 39 estacions ITV repartides en 14 zones concessionals. / Foto: NDM

El vicepresident i conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial, Arturo Aliaga, ha donat instruccions per a la represa del Servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles a Aragó perquè procedeixin a la seva reobertura a el públic, mitjançant la utilització de la cita prèvia. L’obertura de les estacions d’inspecció tècnica de vehicles serà progressiva a partir d’aquest dilluns, 11 de maig i s’espera que totes estiguin en servei al llarg de la setmana.

El passat 17 de març va quedar suspès a Aragó el servei d’ITV mitjançant resolució de la Direcció General d’Indústria i PIMES del Departament d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó. La Comunitat Autònoma va ser una de les primeres a ordenar la suspensió del servei per tal d’afrontar la situació d’emergència sanitària provocada per la COVID-19, en considerar-se que les ITV’s podien ser font de contagi.

Per instruccions del vicepresident i conseller d’Indústria, Arturo Aliaga, es van promoure grups de treball entre les comunitats autònomes al costat del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per a la coordinació dels Serveis d’Inspecció Tècnica entre les comunitats autònomes, un servei al que poden acudir tots els ciutadans amb independència de la localitat en la qual estiguin empadronats.

Les estacions d’inspecció tècnica de vehicles han de complir les condicions de seguretat i higiene per a la flexibilització de determinades restriccions d’àmbit nacional establertes després de la declaració de l’estat d’alarma en aplicació de la fase 1 de el pla per a la transició cap a una nova normalitat.

A Aragó hi ha 39 estacions en què es pot passar la inspecció tècnica de vehicles i estan repartides en 14 zones concessionals.

REDACCIÓ
Mitjans