Logotips d'organismes oficials

Les instal·lacions de la seu comarcal s’adapten per la reincorporació dels treballadors

La reincorporació laboral presencial es produirà de forma progressiva quan siga possible

Video Thumbnail
Reorganització seu comarcal
La Comarca del Matarranya ha reorganitzat el seu espai de treball per poder iniciar la reincorporació laboral presencial dels seus treballadors de forma progresiva. Per esta tornada gradual a la seu principal de la Comarca s'ha preparat un pla de contingència a través de l'empresa que gestione els r

La Comarca del Matarranya ha reorganitzat el seu espai de treball per poder iniciar la reincorporació laboral presencial dels seus treballadors de forma progresiva. Per esta tornada gradual a la seu principal de la Comarca s’ha preparat un pla de contingència a través de l’empresa que gestione els riscs laborals.

D’aquesta manera s’hi han adequat els espais de la Comarca per poder mantenir els protocols, sobre tots sanitaris. Han adaptat tots els espais de totes les ares i espais de treball perquè pugui a ver una distància de mínim dos metres entre cada treballador. En els casos en els quals no es pot garantir esta distància s’ha col·locat una pantalla per aïllar-los i evitar el contacte directe. “Hem hagut de reordenar totes les àrees, perquè algunes ens portaven més problemes que altres”, va destacar Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya.

A més, també han preparat un nou protocol d’entrada i sortida. En aquest sentit, la porta d’entrada ha estat dividida en dos amb un separador. Un cop dintre per poder accedir a les diferents plantes es fa a través de l’escala comú amb l’Oficina Comarcal Agroambiental. I per sortir és fa per la sortida d’emergència, separant d’esta forma l’accés d’entrada i sortida. Així mateix, els serveis socials també tindran dividida una entrada i sortida particular. Respecte a l’ascensor, este es podrà utilitzar de forma individual.

Com a nova mesura, en l’entrada hi haurà una persona fent un control per veure qui entre i qui surt, de manera que no entron nous usuaris fins que els altres no hagin sortit i es pugui conéixer en tot moment quantes persones hi ha dintre. Per poder accedir a la seu els interessats només podran fer-ho amb cita prèvia i exclusivament per casos que no es puguen gestionar de forma telemàtica.

Per poder garantir esta seguretat la Comarca del Matarranya ha elaborat un pla de contingència i posteriorment una empresa externa ha realitzat un estudi i ha redactat un informe sobre com s’ha de rehabilitar tot l’edifici. El pròxim pas és parlar amb els sindicats i representats per veure com es fa la reintroducció progressiva als espais de treballs. De moment els treballadors continuen oferint els serveis de forma telemàtica fins a l’espera de saber quan podran tornar per si es declara la fase 2 o no. Encara així, posteriorment es reincorporaran a poc a poc. “No sèrie ni raonable, ni de sentit comú entrar tots alhora, ha d’haver-hi un període d’adaptació en les noves mesures de la comarca i veient també l’evolució de la pandèmia”, va destacar Martí. I és que esta reorganització també busque preparar-se pel dia que es torno a recuperar la normalitat i hi hagi un major volum presencial d’usuaris, d’aquesta manera es podran mantenir totes les distàncies i controls sanitaris.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank