Logotips d'organismes oficials
blank

Les reunions entre amics i les penyes preocupen al consell comarcal

L'evolució favorable de la covid al Matarranya passa per evitar el contacte físic

L'últim pleno del consell comarcal es va celebrar de nou via online. / Foto: NDM

L’últim pleno del consell comarcal es va celebrar de nou via online, encara que estava previst fer-lo de forma presencial a la seu de Vall-de-roures. Durant la reunió es va tractar l’evolució de la covid en la comunitat aragonesa i l’augment de casos en els últims dies al Matarranya. Així mateix, l’organisme va tractar una sèrie de recomanacions per als pròxims dies com evitar reunions de més de 10 persones, no realitzar festes nocturnes particulars i evitar els contactes entre grups d’amics. Encara que des de l’administració comarcal no es pretén alarmar a la població, es cride a la responsabilitat social, sobretot en festes particulars, reunions d’amics a masos o penyes. En este sentit, Calaceit ja va programar una reunió dijous passat amb les penyes de la localitat.

Demà dimarts se celebrarà una reunió conjunta entre els consellers comarcals i els alcaldes dels 18 municipis per a valorar la situació. “Encara que la situació està controlada, entenem que la població s’ha relaxat en excés i volem mantindre una postura en comú per a recordar la situació actual i les recomanacions”, va explicar el president comarcal, Rafa Martí.

La situació de cara als actes culturals durant els dies de celebració de les festes majors va ser un altre dels debats generats. Algunes localitats com Arenys de Lledó ja han comunicat que, encara que no hi haurà festes patronals, sí que celebrarà actes en comunitat. Algo que podria modificar-se en les pròximes setmanes atenint a l’augment de positius.

La covid també ha afectat els pressupostos comarcals. Els comptes d’este 2020 ja han patit modificacions pressupostàries degut també al temporal Gloria, que va obligar a la Comarca a destinar part dels seus fons a la millora de la Via Verda Val de Zafán. “Els despreniments ara són majors a causa de les pluges i el més preocupant són els xicotets trams que podrien desprendre’s a mitjà termini”.

Part dels fons es destinaran com sempre, a ajudes socials. Entre els destinataris d’ajudes continuaran estant els usuaris de Sagalets que comptaran amb l’ajuda monetària corresponent als “quatre usuaris que realitzen desplaçaments diàriament per a gaudir d’este servei”, va assegurar Martí.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank