Logotips d'organismes oficials

Dos nous casos de coronavirus fan saltar les alarmes a Valljunquera

En total, el Matarranya acumule ja almenys 6 positius per covid durant la ultima setmana

blank
Imatge d'arxiu de la desinfecció durant la pandemia a la residència de Vall-de-roures. / Foto: NDM

L’augment de casos de coronavirus a Aragó han posat durant la radera setmana a la comunitat en una nova situació d’alarma. Este mateix dimecres es van confirmar quatre nous positius a la comarca del Matarranya, situant a Fondespatla com a possible punt d’origen del brot. Durant els ultims dies s’han elaborat proves PCR a possibles contactes dels positius i s’han confinat gairebé varies desenes de persones per a evitar contagiar a més part de la població.

Avui mateix s’ha donat a conéixer també la nova detecció de dos positius a la localitat de Valljunquera, que sumats als quatre contagiats d’este dimecres situen un total de sis positius confirmats al Matarranya durant la última setmana. Els dos contagiats per la covid serien un matrimoni de més de 70 anys, encara que no es descarte que el brot pugue ser més gran. Demà mateix  se donaran a conéixer els resultats de les proves PCR que podrien catalogar el brot com a més greu.

Els casos a Aragó no dixen d’augmentar i la comunitat está sent una de les que més positius té en les últimes hores. Així mateix, ahir el govern autonòmic va publicar la recomanació de no sortir de la ciutat de Saragossa ni acudir a la capital aragonesa. En les últimes 24 hores Aragó ha diagnosticat un total de 266 positius, acumulant ja 1076 casos de covid durant els ultims 14 dies. Aragó acumule el 46% dels nous contagiats a nivell nacional i és la cifra més alta de la comunitat des de finals del mes de maig.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank