Logotips d'organismes oficials

“De puertas para dentro” obre el debat sobre la violència de gènere al Matarranya

Després de visitar 10 localitats, l'activitat de sensibilització va finalitzar divendres passat a La Freixneda

Video Thumbnail
De puertas para adentro Violencia de genere La Freixneda
La campanya de sensibilització 'De puertas para adentro' finalitza la seua ronda de pobles al Matarranya. Després de visitar 10 localitats, l'activitat va finalitzar divendres passat a La Freixneda. L'activitat consta de tres parts i dura unes dues hores. Inicia amb una presentació sobre com la cond

La campanya de sensibilització ‘De puertas para adentro‘ finalitza la seua ronda de pobles al Matarranya. Després de visitar 10 localitats, l’activitat va finalitzar divendres passat a La Freixneda.

L’activitat consta de tres parts i dura unes dues hores. Inicia amb una presentació sobre com la conducta està condicionada pels pensaments i les emocions. Seguidament els assistents escolten a través de cinc portes uns diàlegs que hi ha darrere. Amb aquesta experiència posteriorment es realitza un col·loqui participatiu en el qual es reflexiona.

Tal com va assegurar Diana Albors, psicòloga de la Comarca del Matarranya, “és una metodologia molt dinàmica i que atrau molt als assistents“. El projecte tracta de visibilitzar el que passa de portes cap a dins amb l’objectiu de crear una consciència social i una responsabilitat comunitària enfront de la violència de gènere.

Quant a la participació, “la resposta ha sigut extraordinària, els ha agradat un munt, és una cosa diferent, són noves metodologies, noves maneres de presentar temes com aquest”, va explicar Albors. El públic assistent ha sigut molt variat gràcies a la orientació intergeneracional de la iniciativa, en aquest sentit va declarar l’organitzadora Marta Enguix: “està sent molt interessant sobretot per les diferents generacions que vénen a visitar-nos”.

Esta activitat per la igualtat, prevenció de la violència del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere que destine fons a cada localitat per a realitzar activitats relatives a la lluita contra la violència de gènere.

JOSÉ BLANCH
Mitjans