Logotips d'organismes oficials

L’activitat “De puertas para adentro” arribe al Matarranya per sensibilitzar en la violència de gènere

És un projecte creatiu i didàctic que convida a la reflexió personal basada en l'experiència

Els participants escolten a través de cinc portes diferents representacions de situacions que es donen dins de les cases. / Foto: NDM

La campanya de sensibilització ‘De puertas para adentro’ busca conscienciar sobre la violència de gènere i està organitzada pel Centre Comarcal de la Dona de la Comarca del Matarranya juntament amb alguns dels Ajuntaments. Tal com va explicar Diana Albors, psicòloga de la Comarca del Matarranya, “l’objectiu no és només visibilitzar el fet de la violència de gènere, sinó ajudar a entendre les causes de la violència i a poder aportar recursos educatius que promouen la transformació personal i social”.

Esta activitat per la igualtat, prevenció de la violència i promoció del ‘buentrato’ recorrerà fins a onze municipis del Matarranya gràcies al finançament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere que destine fons a cada localitat per a realitzar activitats relatives a la lluita contra la violència de gènere.

‘De puertas para adentro’ és un projecte creatiu i didàctic que convida a la reflexió personal basada en l’experiència. És una activitat promoguda pel Projecte Caravana i Marta Enguix, i inicia amb una exposició d’Enguix que parle de les emocions i com estes impacten i condicionen la nostra conducta. Seguidament els participants escolten a través de cinc portes diferents representacions de situacions que amb major o menor gravetat es donen en la nostra societat dins de les cases. Posteriorment es realitza un col·loqui i es reflexiona en comú l’experiència per a veure com ens impacta veure el que passe detrás de les portes. “Amb estes reflexions podrem tenir una radiografia més real del nostre territori quant a la percepció de la violència de gènere”, va explicar Diana Albors.

D’esta forma les pròximes setmanes les localitats d’Arenys de Lledó, Calaceit, Queretes, Fórnols, Fondespatla, La Freixneda, Lledó, Massalió, Ràfels, Torredarques i Vall-de-roures podran gaudir d’aquesta activitat que garanteix totes les mesures de seguretat.

És una experiència per a tots els públics, a partir de 16 anys i dirigida especialment a homes. “És necessari que fem una reflexió a la nostra identitat i assumim que hem de canviar actituds i creences, perquè hem de lluitar per la igualtat justa”, va sentenciar Albors.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank