Logotips d'organismes oficials

Salut Pública detecta 482 casos de coronavirus a Aragó procedents dels resultats de 3.243 PCR

La zona de salut de Vall-de-roures ha notificat el 16 d'agost un nou cas de coronavirus

L'Hospital de referència al Matarranya, el d'Alcanyís, te actualment 5 ingressos per COVID. / Foto: NDM

La Direcció General de Salut Pública va detectar ahir 482 nous casos de coronavirus a Aragó, procedents dels resultats de 3.243 PCR. La distribució per províncies és la següent: 46 casos a Osca, 5 a Terol i 428 a Saragossa. La zona de salut de Vall-de-roures ha notificat el 16 d’agost un cas de coronavirus. En 3 dels casos no consta província de procedència. El 45% dels casos són asimptomàtics. A més s’han comunicat 204 altes epidemiològiques.

Tots els nous casos s’estan estudiant per a establir el seu vincle amb els casos ja coneguts, si aquest existix, i es procedix segons els protocols establits, realitzant un estudi de contactes i indicant mesures d’aïllament.

Respecte a l’ocupació als hospitals, en els centres aragonesos actualment hi ha 527 llits en total ocupades per pacients afectats per coronavirus o per sospita del mateix -60 en UCI i 467 en planta-.

La Comunitat té en aquests moments un total de 179 llits d’UCI amb respirador i 3.874 llits d’hospitalització convencional el que suposa, tenint en compte l’ocupació de pacients COVID i també els ingressos de pacients d’altres patologies, una disponibilitat del 41% de llits UCI i del 41% en les d’hospitalització convencional. L’Hospital d’Alcanyís te actualment 5 ingressos per COVID.

REDACCIÓ
Mitjans