Logotips d'organismes oficials

‘Sagalets’ iniciarà el curs el próxim 1 de setembre amb totes les mesures de seguretat

S'han creat diferents protocols per les famílies, professors i equips de neteja

Aula de l'escola de La Portellada. | Foto: NDM

El pròxim 1 de setembre l’Escola Comarcal d’Educació Infantil ‘Sagalets’ obrirà les seves portes per a arrencar amb la primera setmana d’adaptació, “si la cosa continua com fins ara al Matarranya, no hi haurà cap problema” va assegurar Rafa Martí, president de la Comarca del Matarranya, “d’una banda, hi ha moltes ganes i d’una altra, preocupació”.

Les diferents aules ja estan preparades per a rebre als nens i nenes del territori. Per a poder obrir les portes des de la Comarca del Matarranya i el Govern d’Aragó han estat treballant per a crear diferents protocols i plans de contingència per a garantir la seguretat. D’una banda, s’ha treballat en els protocols per a la neteja de les aules que en la seua majoria són espais dels quals s’encarrega els ajuntaments. També s’han realitzat protocols d’actuació per als professors i per a les pròpies famílies. Per exemple, es realitzarà una entrada i sortida diferenciada.

Respecte a aquesta adaptació de les aules el president de la Comarca va explicar: “No és fàcil, però nosaltres tenim dins de les nostres característiques 8 aules en diferents pobles, entrem en el que es coneix com a aules infantils de bombolla. Són aules que només hi ha 5 o 6 nens i el contacte és només amb un professor”. Aquesta particularitat farà que no es creon diferents aules, “són aules petites que es podran tenir controlades”.

Després d’haver de tancar les aules de forma anticipada a causa de la COVID-19 ara tant pares com professors volen tornar, “els pares tenen ganes que s’obri l’escola infantil, perquè la majoria han de conciliar amb el seu treball i per a ells és molt important, però també estan preocupats perquè no hi hagi contagis dins de les escoles”, va afegir Martí. En aquest sentit va remarcar, “tots tenim preocupació, però ens tenim que acostumes al fet que vivim en aquesta situació”.

El curs 2020-2021 comptarà amb 38 inscrits a l’Escola Comarcal. Respecte a les aules, es mantenen la de Beseit, Queretes, La Portellada, Fondespatla, Massalió, La Vall i Valljunquera. A més, La Freixneda s’incorpora com a nova aula i previsiblement Pena-roja de Tastavins també ho farà. No obstant això, Mont-roig perd l’aula i Queretes es queda només amb una.

JOSÉ BLANCH
Mitjans