Logotips d'organismes oficials

El nou Pla de Protecció Civil Comarcal ajudarà a actuar amb rapidesa als serveis d’emergència

Els plans inclouen la informació necessària perquè els equips puguen trobar de forma ràpida els hidrants, les basses d'incendis, etc. de cadascun dels municipis

Helicòpter del servei d'extinció d'incendis acudint a una emergència. | Foto: J. Puig

La Comarca del Matarranya es troba treballant en l’actualització del Pla de Protecció Civil Comarcal per a adaptar-lo a les noves directrius marcades des del Govern d’Aragó en el Pla Territorial De Protecció Civil D’Aragó (PLATEJAR).
Este Pla és un instrument organitzatiu, un document format per un conjunt de normes i procediments per a crear directrius i recopilar informació del territori. D’esta forma, es pretén que els serveis d’emergència puguen actuar amb rapidesa i amb els mitjans necessaris en cas d’emergències, catàstrofes o calamitats com ara incendis o inundacions.

Per a realitzar esta actualització la Comarca del Matarranya a través del Departament de Medi ambient està actuant com a promotor. “Des de comarca el que estem fent és actualitzar la informació existent i georeferenciant-la en cas que no ho estiga per a poder construir els plans que s’afegiran al Pla”, explicava Javier Fortuño, tècnic de Medi ambient de la Comarca. Estos plans inclouen tota la informació necessària perquè, en cas d’emergència, els equips encarregats puguen saber de manera ràpida on es troben els hidrants, les basses d’incendis, etc. de cadascun dels municipis.

Al Matarranya l’última versió d’este Pla de Protecció Civil Comarcal era del 2008 i incloïa dades dels 18 municipis. “Demanarem també ajuda als ajuntaments per a actualitzar esta informació de manera particular per a cadascun dels municipis, s’ha de recopilar molta informació de cadascun d’ells”, assegurava Fortuño.

Esta actualització es va iniciar fa ja diverses setmanes i la previsió és que puga estar acabada per a finals d’any. Els treballs s’estan fent conjuntament amb l’equip de Protecció Civil de la Comarca i amb GEOTER, una empresa externa qualificada per als treballs. Finalment, el treball haurà de ser aprovat pel Govern d’Aragó per a garantir que compleix amb totes les indicacions de la normativa.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank