Logotips d'organismes oficials
blank

Tots els pobles del Matarranya quedaran connectats en rutes BTT

Als 500 km de rutes ja creades se sumaran uns altres 100 km de rutes noves

Els amants de la bicicleta podran recorrer tota la zona. | Foto: P.Viver

La DGA anunciava fa diverses setmanes la cessió d’unes partides del FITE per a temes relatius al turisme. Unes ajudes concedides a totes les comarques d’Aragó per un import de 90.000 € a cadascuna.

Al Matarranya el projecte presentat consistix en la connexió de tots els municipis a través de rutes BTT. Un pla del qual la Comarca, juntament amb l’Associació d’Empresaris, ja tenia la memòria creada. “Al final crear zones perquè puga vindre més turisme és parlar d’economia en el territori. És que vinga més gent i que invertisca diners perquè els nostres veïns milloren la seua qualitat de vida”, va assegurar Rafael Martí, president de la Comarca del Matarranya.

Per a este projecte s’aprofitaran algunes rutes ja existents i es crearan altres alternatives per a construir la xarxa. En l’actualitat el Matarranya compta amb més de 500 km de rutes. De moment es desconeix el total dels quilòmetres en finalitzar el projecte, encara que s’estima que uns 100 quilòmetres hauran de realitzar-se nous. La major part dels treballs consistixen en l’homologació i senyalització de les rutes ja creades.

El projecte pretén connectar les rutes de la Comarca amb les rutes ja creades en la zona del Tastavins i el GR-8 de Beseit, “i nosaltres crearem l’aproximació de les rutes per la resta de la comarca”, va explicar Martí. S’unificaran també les rutes eqüestres o senderes, i d’esta manera no s’incrementarà el pressupost en manteniment i es condicionaran rutes per a no crear de noves.

Ara el primer pas és la consolidació d’estes rutes perquè tot el Matarranya quede connectat entre si i posteriorment es realitzarà un procés de promoció. D’esta manera, va aclarir el president, “complim amb el projecte de promoció del Matarranya de manera sostenible a través del ciclisme”. Per a la promoció la intenció és crear un Club de Producte, “haurem de parlar amb empresaris i ajuntaments per a crear una marca que puga promocionar-se, mantindre’s i atraure als visitants de fora”, va explicar Martí.

JOSÉ BLANCH
blank Mitjans blank